Organik ürünler Almanya'da tanıtıldı

Organik ürünler Almanya'da tanıtıldı

Türkiye'de üretilen organik ürünler, Almanya’nın Nürnberg şehrinde Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda sergilendi

İZMİR (AA) - Türkiye'de üretilen organik ürünler, Almanya’nın Nürnberg şehrinde 28. kez düzenlenen Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda tanıtıldı.

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde son yıllarda tüketici bilincinin ortaya çıkmasıyla talebi artan organik ürünler, 15-18 Şubat'ta dünyanın en büyük organik fuarı olarak kabul edilen Biofach Organik Ürünler Fuarı’nda sergilendi.

EİB, 88 ülkeden 2 bin 785 firmanın yer aldığı fuara, 20 firmayla katıldı. 47 bin metrekare alanda 50 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Türk firmalar, organik ürünlerini görücüye çıkardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatörü Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, dünya genelinde organik ürün tüketiminin her yıl katlanarak arttığına işaret ederek, "Türk organik sektörü, BioFach Fuarı’na özel bir hazırlık yapıyor. Türk organik sektörü yıllık 400 milyon dolar seviyesindeki ihracatını, uluslararası fuarlara katılarak 2023 yılında 2,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. BioFach Fuarı’nı bu anlamda çok önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk şirketlerinin, fuarda gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını aktaran Tarakçıoğlu şunları kaydetti:

"Türkiye organik meyve konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında. Organik ürün yelpazemizi geliştirmek ve ihracatı arttırmak için çaba gösteriyoruz. Dünya organik gıda ihracatı 70 milyar dolarları geçmiş durumda. Kuru meyve işinde dünyada lider konumundayız. Üzüm, kayısı, incir ve fındık üretiminde dünyada bir numarayız. Ürün çeşitliliğine baktığımızda dondurulmuş organik gıda ürünleri fındık gibi çerezler, bakliyat ürünleri, baharatlar, yağ ürünlerimiz çay ürünlerimiz un ürünlerimiz gibi her geçen gün Türkiye'nin güçlü olduğu kalemlerde organik ürünlerde de ürünlerimiz artıyor. Devletimizin de bu konuda yaklaşık 25 yıldır uyguladığı organik tarıma destek programları bulunuyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :