“Organik Çilek” ile Konya’dan dünyaya açılmayı hedefliyor

“Organik Çilek” ile Konya’dan dünyaya açılmayı hedefliyor

Tahıl ambarı olarak bilinen Konya, son yıllarda farklı ürünlerle de adından söz ettiriyor. Alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelen müteşebbisler, organik çilek üretiminde de Konya olarak “Varız” diyor.

Strawberry Ünl Organik Çilek Yetiştiriciliği Müteşebbisi Ali Ünal: “Millet olarak üretmeliyiz. Biz de üzerimize düşen görevi yaptık ve organik çilek üretimine başladık. İlk önce iç piyasaya hitap eden organik çileklerimiz daha sonra ihraç etmeyi hedefliyoruz”

 

Strawberry Ünl Organik Çilek Yetiştiriciliği Müteşebbisi Ali Ünal, işletme olarak teşvikle Konya’nın Hatip Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan içerisinde organik çilek üretimini yaptıklarını söyledi.

Organik çilekte ilk mahsullerini almaya başladıklarını anlatan Ünal, şöyle konuştu:

“Son yıllarda özellikle Konya’nın Hüyük ilçesi çilek üretiminde adından söz ettiriyor. Konya merkeze yakın noktalarda çilek üretimi olmadığından bu ihtiyacı karşılamak için girişimde bulunduk. Kendine özgü rengi, tadı, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliğe sahip çileğin organik üretimi ve bakımı diğer ürünlere göre biraz zor. Emek istiyor, ilgi istiyor. Kazancı ise güzel, emeğinizin karşılığını alıyorsunuz.  Öte yandan ikinci, üçüncü ve dördüncü hasatları olan bir ürün.”

Organik Çilek üretimiyle diğer çiftçilere de örnek olup üretime teşvik etmeyi amaçladığına değinen Ünal, “Bölgemizde daha çok hububat üretimi yapılıyor. Çiftçilerimiz alternatif ürün arayışlarına girmeli, daha fazla gelir elde etmeli. Millet olarak üretmeliyiz” diye konuştu.

Üretim sırasında böcek ve zararlılara karşı organik ürün sertifikalı ilaçlar kullanarak doğaya zarar vermeden mücadeleye devam ettiklerini dile getiren Ünal, “Çileklerimizin üretiminde hormon ve ilaç kullanımı yerine kırmızı solucan gübresi kullanıyoruz” dedi. 

Kendine özgü rengi, aroması ve kokusuyla eşsiz özelliğe sahip organik çileklerin ilk ürünlerini vermeye başladığına işaret eden Ünal, Türkiye’nin bazı bölgelerinden organik çilek alım talepleri geldiğini ancak şu anda ilk etapta Konya’yı düşündüklerini vurguladı.

“Organik çileklerimizi önce Konya daha sonra iç piyasaya sürmek sonra da ihraç etmek istiyoruz” diyen Ünal, organik çileğin önemli bir pazar oluşturduğunu ve ihracatını gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

 

-organik-cilek”-ile-konya’dan--(4).jpg

organik-cilek”-ile-konya’dan--(2).jpg