Organ bağışı bekleyenler için "umut şarkısı"

Organ bağışı bekleyenler için "umut şarkısı"

Yol ve motosiklet temalı şarkılarıyla motosiklet tutkunlarının sesi olan Ogün Bülent Görgün, Türkiye'de bir ilke imza atarak, organ bağışının önemine dikkati çekmek amacıyla organ bekleyen hastalara "umut şarkısı" yaptı

İSTANBUL (AA) - BÜŞRA NUR ÖZCAN - Yol ve motosiklet temalı şarkılarıyla motosiklet tutkunlarının sesi olan Ogün Bülent Görgün, Türkiye'de bir ilke imza atarak, organ bağışının önemine dikkati çekmek amacıyla organ bekleyen hastalara "umut şarkısı" yaptı.

Görgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz ve müziği kendisine ait 4 buçuk dakikalık şarkısıyla gençlere ulaşarak, onlara organ bağışının önemini anlatmayı hedeflediğini söyledi.

Genç yaştan itibaren organ bağışının öneminin kavranması gerektiğini belirten Görgün, "Gençlerde organ bağışı bilinci oluşursa ileride daha sağlıklı, birbirine daha çok destek olan bir toplum ortaya çıkarabiliriz" dedi.

Organ bağışıyla ilgili bir çalışma yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Görgün, şöyle devam etti:

"Organ bağışı için dikkat çekici, vurgulayıcı bir çalışma yaptık ve ardından bir klip çektik. Orkestra arkadaşlarım ve aranjörümle güzel bir işe imza attık. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz olmuştu. Onlarla koordinasyon içindeyiz. Önemli olan burada ülkemizde bir farkındalık oluşturmak. Türkiye'de bunu yapan tek sanatçı olmaktan da büyük bir onur ve gurur duyuyorum."

- "Bu klip, bir iki sene değil yıllarca ülkemizde farkındalık oluşturacak"

Görgün, organ nakli bekleyen binlerce hastadan haberi olduğunu, iki yıl önce alzheimer hastası babasını kaybettiğini ifade ederek, "Babama iki yıl tek başıma bakarken, bakıma muhtaç hastaların nasıl çaresizlik içinde olduğunu anladım. Daha sonra bende hastalara karşı daha büyük bir hassasiyet oluştu. Bu farkındalık neticesinde 'Ben de bir şeyler yapmalıyım' dedim ve 'Umut olmak istiyorsan organlarını bağışla' şarkısını yaptım" diye konuştu.

"Ülkemde 'sosyal içerikli şarkıların tek ismi' olarak hizmet etmeye devam edeceğim" diyen Görgün, sanat eserleriyle daha çok insana ulaşarak, daha çok insanın bilinçlenebileceğini kaydetti.

Görgün, sosyal medyada paylaşılan "umut şarkısı"nın klibinin önümüzdeki günlerde, özel, ulusal ve yerel tv kanallarına servis edileceğini belirterek, "Klipte organ bekleyen bir çocuğun hayalleri canlandırıldı. Ben inanıyorum ki bu klip, bir iki sene değil yıllarca ülkemizde farkındalık oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

Organ naklinin önemini anlatan, organ bekleyen binlerce hastaya umut olacak şarkının sözleri ise şöyle:

"Umudunu kaybedenlere umut olmak istiyoruz

Ne kalır senden geriye sen de umut ol bizler varız

Umudunu kaybedenlere umut olmak için yollardayız

Ne kalır senden geriye sen de umut ol bizler canız

Ölüyorum zannetme doğacaksın ahirete, yaşasın bıraktıkların seninle

Umut olmak istiyorsan organlarını bağışla, yaşat insanı sen gidince 

Umut sadece bir umut, umut küçücük bir umut, haydi yaşat insanı ol umut

Bağışla organlarını ol umut"

Kaynak:Haber Kaynağı