Ören yerlerine çevre düzenlenmesi yapılacak

Ören yerlerine çevre düzenlenmesi yapılacak

Adıyaman'da ''Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma'' projesi hayata geçiriliyor

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Valiliği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen  ''Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma'' projesi için çalışmalar başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Adıyaman’da turizm sektörünün yeniden canlandırılması ve geliştirilmesi projesinin değerlendirme toplantısı Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirildi.

AB destekli ''Kommagene-Nemrut Turizm Odaklı Canlandırma'' projesi kapsamında, değişik alanlarda yapılacak çalışmalar sonucunda Adıyaman’da turizm alanında önemli değişim ve gelişmelerin yaşanarak turizmden elde edilen katma değerin artırılması hedefleniyor.

Kentteki turizm sektörünün yeniden canlandırılması projesinin hedeflerine ve beklenen sonuçlarına ulaşması için Kommagene Nemrut Alan Başkanı Onur Yıldız tarafından projenin detayları ve süreci hakkında bilgi verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kontrolünde inşaat işleri, müşavirlik hizmetleri, mal alımı ve teknik destek faaliyetlerinin ihale edilerek 2015 yılı içerisinde projenin başlayacağı belirtildi.

Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı açıklamada, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile birlikte hazırlanan projenin toplam bütçesinin 6,9 milyon auro olduğunu ve 27 ay içinde tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

- 30 bin turist hedefleniyor

"Bu proje ile yerli ve yabancı turist ile kent ekonomisinin canlandırılmasının yanı sıra ilimize yıllık 30 bin ilave turistin gelmesini sağlayacağız" diyen Demirtaş, 2014 yılında AB Türkiye Delegasyonu’ndan resmi onayı alınan projeye bu yıl içerisinde başlayacaklarını aktardı.

Adıyaman'ın tanıtımı için de çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Valiliğimiz tarafından sürdürülen proje kapsamında, Adıyaman’da 11 ören yerinin çevre düzenlemesini yaparak bu turistik merkezlerin AB standartlarında bir niteliğe kavuşması, ortalama konaklama süresi ve turizmden elde edilen katma değerin artırılmasını hedefliyoruz. Arsemiea, Kocahisar, Cendere, Karakuş, Taşgedik, Palanlı, Kuyulu, Sofraz, Eski Besni ve Kızılin’de yapılacak çevre düzenleme faaliyetlerinin yanı sıra Adıyaman kent merkezinde inşa edilecek Kommagene Odak Binası ile kültür turizmi canlandırılacaktır. Teknik destek faaliyetleri arasında Adıyaman’ın tanıtımının yapılacağı fuar ve festivaller ile belgesel film ve web sitesi yapılması yer almaktadır" 

Kaynak:Haber Kaynağı