Orduspor, yeni oyuncularla Süper Lig kapısını zorluyor

Orduspor, yeni oyuncularla Süper Lig kapısını zorluyor

Spor Toto Süper Lig'den geçen sezon PTT 1. Lig'e düşen Orduspor, önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen önceki yıllara oranla küçük bir bütçeyle takımının tamamına yakınını yenileyerek Süper Lig'in kapısını zorluyor

ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Spor Toto Süper Lig'den geçen sezon PTT 1. Lig'e düşen Orduspor, önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen önceki yıllara oranla küçük bir bütçeyle takımının tamamına yakınını yenileyerek Süper Lig'in kapısını zorluyor. 

Süper Lig'e veda ederek bu sezon PTT 1. Lig'de mücadeleye başlayan mor-beyazlılarda, bir alt lige düşünce sezon başında yaprak dökümü yaşanmıştı.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle Süper Lig'de çeşitli takımlara transfer olan Hasan Kabze, Ali Çamdalı, Bogdan Stancu, Saso Fornezzi, Jean Jacques Gosso'nun yanı sıra İspanya La Liga ekiplerinden Levante'ye giden David Barral gibi önemli oyuncularını kaybeden, 23 oyuncu transferi yaparak kadrosunu yenileyen Karadeniz ekibi, son üç haftada oynayacağı tüm maçları kazanması halinde bir sezonun ardından tekrar Süper Lig'e yükselme başarısı gösterecek

Yerli ve yabancı olmak üzere 20'ye yakın oyuncu takımdan ayrılırken, mor-beyazlıların bu sezonki kadrosunda geçen yıldan sadece Anıl Taşdemir ve Ferhat Öztorun bulunuyor.

- 23 yeni transfer 

Sezon başında çeşitli maddi sıkıntılar yaşayan Orduspor, bütün zorluklara rağmen 23 yeni transfer yaparak lige başladı. 

Transfer politikası gereği önceki sezonlarda daha çok bir alt ligdeki takımlarda forma giyen oyuncuları tercih eden Karadeniz ekibi, Hasan Üçüncü ve Emre Aygün gibi kariyerlerinde Süper Lig'de çeşitli takımların formasını giyen oyuncuları da takıma kattı. Orduspor, bu süreçte oyuncuların büyük bölümünü bonservis bedeli ödemeden transfer ederken, 23 oyuncu transferini yaklaşık  5 milyon lira maliyetle gerçekleştirdi. 

- "Transfer politikası başarıda belirleyici oldu" 

Son üç haftada oynayacağı tüm maçları kazanması halinde bir sezonun ardından tekrar direkt Süper Lig'e çıkma başarısı gösterecek mor-beyazlı ekibin basın sözcüsü Adem Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında herkesin "ligde kalmasını" başarı olarak gösterdiği Orduspor'un, gelinen noktada Süper Lig'e çıkmanın eşiğinde yer alan bir takım olduğunu söyledi.

Yakalanan başarıda en önemli faktörün doğru transfer politikası olduğunu ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

"Sezon başında transfer yapılırken, tespit ettiğimiz oyuncuları alma yönünde çalıştık. Menajerler oyuncu önermedi, biz kendi istediğimiz oyuncuları sisteme kattık. Bu transferleri yaparken de sadece futbolcu olması ölçüsünü kullanmadık. Futbolcu olmasının yanında insani boyutuna da çok önem verdik. Takım oyunu ve takım ruhuna ayak uydurmalarına çok özen gösterdik." 

- "Oyunculara 'cevabı siz vereceksiniz' dedik"

Türkmen, sezon başında bazı çevrelerce Orduspor'un ligde kalmasının başarı olarak gösterildiğini anımsatarak, "Biz hiç konuşmadık, oyunculara 'cevabı siz vereceksiniz' dedik. Gerçekten de futbol takımımız müthiş bir performans sergiledi. Biz konuşmadık, onlar konuştu. Ligin bitimine üç maç kala da işte geldiğimiz nokta. Her zaman hedef şuydu, takım bizi nereye götürürse hedef orası. İnşallah bizi Süper Lig'e götürecekler" ifadelerini kullandı. 

Ligin bitimine üç hafta kala artık sözün bittiği yerde olduklarını vurgulayan Türkmen, "Burada artık oyuncuların üç maçlık performansı çok önemli. Bucaspor maçı çok önemli ama aslında biz 3 maçı da almak istiyoruz. Çünkü bu 3 maçı aldığımızda hangi takımın ne sonucu aldığına bakmaksızın Süper Lig'deyiz. Direksiyonda Orduspor takımı var. Biz artık açıkçası fırsatı kaçırmak istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı