Ordu'nun güzellikleri sosyal medya ile tanıtılıyor

Ordu'nun güzellikleri sosyal medya ile tanıtılıyor

Vali Balkanlıoğlu:- "Ordu, Karadeniz'deki birçok ilden güzel. İnsanlar neden teğet geçer? Çünkü yeterince tanımıyorlar, bilmiyorlar. Biz de her alanı fırsata dönüştürmek istedik ve sosyal medyayı tanıtım için kullanmaya gayret ediyoruz"

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun, Karadeniz'deki birçok ilden güzel olduğunu savunarak, "İnsanlar neden teğet geçer? Çünkü yeterince tanımıyorlar, bilmiyorlar. Biz de her alanı fırsata dönüştürmek istedik ve sosyal medyayı tanıtım için kullanmaya gayret ediyoruz" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da 1,5 yıl önce göreve geldiğini belirterek, "Ordu çok güzel bir memleket ancak turizmden yeterince istifade edemiyordu. 'Karadeniz gezisi' deyince insanlar genelde daha doğuya doğru gidiyor, Ordu'yu da teğet geçiyor. Sadece Boztepe'ye çıkıp kahve ya da çay içiyorlar. Biz istedik ki Ordu'yu insanlar ziyaret etsin. Ordu halkı da bundan para kazansın. Bizim görevimizin bir parçası da bu. Bulunduğumuz ilde ekonomiyi harekete geçirme, istihdamı artırmayı sağlama" ifadesini kullandı.

Ordu'nun teğet geçilemeyecek bir il olduğunu, güzellik namına her şeyi barındırdığını vurgulayan Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ordu, Karadeniz'deki birçok ilden güzel. İnsanlar neden teğet geçer? Çünkü yeterince tanımıyorlar, bilmiyorlar. Biz de her alanı fırsata dönüştürmek istedik ve sosyal medyayı tanıtım için kullanmaya gayret ediyoruz. Sosyal medya Türkiye'de bir hayli takipçisi olan ve çok etkili kullanılabilen bir imkan. Bu platformdan faydalanarak daha çok Ordu'yu, Ordu'nun güzelliklerini, bizzat gezdiğim esnada çektiğim fotoğrafları paylaşıyorum. Burası 3. valilik görevim. Bingöl, Afyon ve burası. Buralardan birçok dostlarımız var. Onlar da sosyal medyada paylaştığımız resimleri görünce hayranlıklarını gizleyemiyor. Hatta gelmek istiyorlar, bu şekilde epey gelenler var. Çok sayıda eş dost geldi ve hayran kaldılar."

Vali Balkanlıoğlu, kentin tanıtımı adına birçok faaliyet düzenlediklerini dile getirerek, bu kapsamda basın mensuplarını ağırladıklarını ve belgesel, yemek programları gibi çekimlerle tanıtıma katkı sağlanmasına çaba sarf ettiklerini söyledi.

- "Ziyaretçi sayısı yüzde 41 arttı"

Balkanlıoğlu, Arap medyasının da Ordu'da çekimler yaptığını anımsatarak, "Arap medyasında görev yapan birçok kişi Ordu'ya geldi. Onlar da burayı çok beğenmişti. İnşallah önümüzdeki dönemde bunların Ordu turizmine olumlu yansımaları olacak. Hatta çok beklemeye bile gerek yok. Resmi verilere göre son bir sene içerisinde Ordu'da seyahat ve turizm hareketi, ziyaretçi sayısı yüzde 41 arttı" diye konuştu.

Kendisini en çok etkileyen yerin Perşembe ile Fatsa arasındaki sahil kısmı olduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "Ormanın denize doğru sarkması güzel. Çok güzel koylar, butik oteller, restoranlar var. Taze balık yapılıyor. Amatör balıkçılar oltayla balık tutuyor. 365 gün balık yemek mümkün. Bir de şelalelerden çok etkilendim. Çok güzel ve gezilmesi, görülmesi gereken yerler" değerlendirmesinde bulundu.

Ordu'nun güzellikleri sosyal medya ile tanıtılıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :