"Ordu'nun dereleri turizm için akıyor" projesi

"Ordu'nun dereleri turizm için akıyor" projesi

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, "Ordu'nun dereleri turizm için akıyor" projesi kapsamında, kent turizminin tanıtılması amacıyla turistik alanları fotoğraflayarak, sosyal medya hesabından paylaşıyor- Vali Balkanlıoğlu:- "Gittiğim yerlerde çekmiş olduğum görüntül

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'nun dereleri turizm için akıyor" projesi kapsamında, şehrin doğal güzelliklerini görüntüleyerek, sosyal medyadan binlerce kişiye ulaşmasını sağlıyor.

Valilik tarafından başlatılan "Ordu'nun dereleri turizm için akıyor" ve "Milyonlar Ordu'yu paylaşıyor" projeleri ile kentin turizminin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda, şehirde ulusal ve Arap basın mensupları ağırlanarak çekimler yapıldı. Görsel ve yazılı medyada Ordu'nun tarihi, turistik ve kültürel değerleri yansıtılarak tanıtılması sağlandı.

Sosyal medyada da kentin görsellerinin yer alması ve milyonlarca kişiye anında ulaşması adına sosyal medya fenomenleri ağırlandı. Gezgin ve seyyahlar da şehrin farklı yerlerinden çekimler yaparak sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Vali Balkanlıoğlu, tanıtıma katkı sağlamak için kendi sosyal medya hesabını etkin olarak kullanıyor.

Hafta sonları kentin saklı kalmış ve fazla bilinmeyen yerlerine giden Balkanlıoğlu, buralarda fotoğraf çekiyor, görüntü kaydediyor. Balkanlıoğlu, görselleri internet ortamında paylaşarak kentin turizminin gelişmesine katkı sunuyor.

Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun mavi ve yeşili ile Karadeniz'in özeti konumunda olduğunu söyledi.

Şehrin çok sayıda gezilerek görülmesi gereken yerleri bulunduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle dedi:

"Ordu'nun pek fazla bilinmeyen güzelliklerinin olduğunu buraya atandığım zamanlarda fark ettim. Bu manzaraları herkes görsün ve bilsin istedim. Bu nedenle de Valilik olarak 'Ordu'nun dereleri turizm için akıyor' ve 'Milyonlar Ordu'yu paylaşıyor' projelerini başlattık. Bu anlamda da birçok ulusal ve uluslararası medya temsilcilerini ilimize davet ettik. Ordu'nun eşsiz yaylaları, bozulmamış doğası, türkülere konu olmuş dereleri ve sayısız şelalelerinde çekimler yapılarak Türkiye ve yurt dışında yayımlanmasını sağladık. Bu anlamda sosyal medya fenomenleri de şehrin bazı noktalarında fotoğraflar çekerek paylaşımlarda bulundu. Bu tür paylaşımların Ordu'nun turizmine önemli katkı sağladığını fark ettik."

Balkanlıoğlu, sosyal medya hesaplarını daha çok bulunduğu şehrin tanıtımı için kullandığını belirterek, "Ben de hafta sonlarında fırsat buldukça Ordu'nun çok bilinmeyen yerlerini ziyaret ederek değerlendiriyorum. Gittiğim yerlerde çekmiş olduğum görüntüleri sosyal medya hesaplarımda paylaşıyorum. Böylece binlerce kişinin bu güzellikleri görmesine ve şehrin tanıtılmasına katkı sağlamış oluyorum." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, yaptığı paylaşımların yurt içi ve dışındaki takipçilerince beğeni topladığını anlatarak, Ordu'nun eşsiz güzelliklerini medyadan gören herkesi şehre davet ederek yakından görmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :