Ordu'nun 1 milyon turist hedefi

Ordu'nun 1 milyon turist hedefi

Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi kentte geldi- Ordu Valisi Balkanlıoğlu: - "Yapılan tanıtım faaliyetleri sonucunda sağlanan turizm hareketliliği ile ilimiz

ORDU (AA) - Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında, çoğunluğu Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi kente geldi.

Ordu Valiliğinin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri, kentte görev yapan basın mensuplarıyla birlikte bir otelde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gerçekleştirilen organizasyon sayesinde Ordu’nun değerlerinin dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Ordu'nun, Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Ordu, cennet gibidir, serin yaylalara sahiptir. Sizler de gezerek bu güzellikleri yakinen göreceksiniz. Trabzon, Rize gibi şehirlerimize sizin ülkelerden çok fazla ziyaretçi geliyor. Ordu’ya ise bu şehirler kadar güzel olmasına rağmen tanıtım eksikliğinden dolayı yeteri kadar ziyaretçi gelmiyor. Sizler, Ordu’yu gezip gördükten sonra ülkenize döndüğünüzde, bu güzellikleri başkaları ile paylaştığınız zaman daha fazla kişi Ordu’yu tanıyacak ve gelmek isteyecektir. Ordu son derece güvenilir ve misafirperver insanlara sahiptir. Özellikle Arap ülkelerinden gelen misafirleri sevgi ve saygıyla karşılar. Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz."

Arap turist sayısı açısından 2017 yılında daha ileri seviyeye ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Balkanlıoğlu, “Yapılan tanıtım faaliyetleri sonucunda sağlanan turizm hareketliliği ile ilimiz ekonomisine ve turizm sektörüne bir hareketlilik getireceğine dair umutlarımız her geçen gün artmaktadır. Hedefimiz 1 milyon turist. Bu noktada çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor." şeklinde konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da "İnşallah buradan ayrıldığınızda Ordu’nun güzelliklerini ülkenizde de paylaşırsınız. Ordu’da, yaz mevsimini sahili ve şelaleleri ile, kış mevsimini de kar ve kar manzaraları ile geçirmenizi diliyorum." dedi.

Programın sonunda Ordu’ya gelen basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Balkanlıoğlu, BBC Arapça, Al Arabiya, Al Dubai, Al Yarmouk TV gibi Arap basınının önde gelen televizyon kanallarına röportaj verdi.

Ordu'da, 23-27 Ekim 2016 tarihleri arasında Kurul Kalesi, Çiseli Şelalesi, Ünye Müzeevi, Perşembe Yaylası ve Ulugöl gibi tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan Arap gazeteciler ve seyahat acentesi temsilcileri, düzenlenen aktiviteler sayesinde Ordu’nun yöresel lezzetlerini tatma, sanat ve kültürünü yakından tanıma fırsatını bulacak. Ordu’nun çeşitli noktalarından çekilen görüntüleri ve yapılan röportajlar, 12 ülkenin televizyon ve gazetelerinde yer alacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :