Ordu'daki telefon dolandırıcılığı iddiası

Ordu'daki telefon dolandırıcılığı iddiası

Telefonda dolandırdıkları kadının, down sendromlu kızının eğitimi için biriktirdiği 150 bin lirasını aldıkları öne sürülen 2 zanlı tutuklandı

ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde, telefonda dolandırdıkları kadının 150 bin lirasını aldıkları iddiasıyla yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Telefonda kendilerini polis olarak tanıttıkları D.U'yu (54), FETÖ ile bağlantısı olduğunu tespit ettiklerini, kendisini bu durumdan para karşılığı kurtarabileceklerini söyleyerek dolandıran İ.Y. (19) ve S.Ç'nin (26) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin, FETÖ ile bağlantısı olduğunun tespit edildiğini söylemesi üzerine paniğe kapılan D.U, istedikleri 150 bin lirayı şüphelilere belirttikleri adreste teslim etmişti.

Daha sonra dolandırıldığını fark eden D.U'nun şikayeti üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kamera kayıtlarından zanlıların Şanlıurfa'dan Ordu'ya gelen İ.Y. ve S.Ç. olduğunu tespit etmişti. Polis, zanlıları Cumhuriyet Mahallesi'nde kaldıkları evde yakalamıştı.

D.U'ya, down sendromlu kızının eğitimi için biriktirdiği öğrenilen 150 bin lirası teslim edilmişti.

Ordu'daki telefon dolandırıcılığı iddiası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :