Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu'daki sel ve heyelan

Başbakan Yıldırım'ın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'ı telefonla arayarak, ilde meydana gelen sel hakkında bilgi aldığı bildirildi

ORDU (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı telefonla arayarak, ilde meydana gelen sele ilişkin bilgi aldığı bildirildi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ordu'da sağanağa bağlı olarak meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Başbakan Yıldırım'ın kendisini arayarak detaylı bilgi aldığını belirtti.

Yıldırım'ın, hükümet olarak Ordu'nun ve kendilerinin yanında olduklarını dile getirdiğini vurgulayan Yılmaz, Başbakan'ın selde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır dileğinde bulunduğunu ifade etti.

Yılmaz, Başbakan Yıldırım'ın afetin yaralarının sarılacağını, mağdur ailelerin zararlarının giderilmesi konusunda da her türlü katkıyı sağlayacaklarını bildirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sel felaketinin ilk gününden bu yana hükümetimizden ne talep ettiysek geldi. Başbakan Yardımcılarımız Sayın Numan Kurtulmuş ve Nurettin Canikli ile Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, afet bölgelerinde incelemelerde bulunarak hem vatandaşlarımıza hem de bizlere destek verdiler. AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu da bölgede incelemelerde bulundu. Ordu milletvekillerimiz selin ilk gününden itibaren bizlerle birlikte afet bölgelerine geldiler. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımıza, bakanlarımıza, Ordu Valimize, milletvekillerimize ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :