Ordu'daki FETÖ/PDY davası

Ordu'daki FETÖ/PDY davası

Soruşturma kapsamında sözde "ordu sıkıyönetim komutanı" olduğu belirlenen eski albayın yargılandığı davanın duruşması görüldü- Tutuklu sanık Y.Ö, darbe girişiminden 9 gün önce "Komutanım, inşallah gerçek bayramımız olur" şeklinde attığı mesajın darbe giri

ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski albayın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Kütahya'da tutuklu bulunan eski albay Y.Ö. ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Duruşmada, sözde "ordu sıkıyönetim komutanı" olduğu belirlenen Y.Ö. hakkındaki tanık beyanı dinlendi.

Sanık Y.Ö'nün, o dönem komutanı olan ve SEGBİS ile salona bağlanan tutuklu Y.A, 15 Temmuz darbe girişiminden 9 gün önce Y.Ö'den kendisine gelen "Komutanım, inşallah gerçek bayramımız olur" şeklindeki mesajı hatırlamadığını öne sürdü. Tanık Y.A, bayram gibi özel günlerde gelen mesajların hepsini okumadığını savundu.

Sanık Y.Ö. ise ailesinden ayrı yaşadığı için onlara kavuşma temennisiyle mesajı attığını iddia etti. Gönderdiği mesajın darbe girişimiyle bir ilgisi olmadığını ileri süren Y.Ö, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- 3 sanığa hapis cezası

Aynı soruşturma kapsamında yargılanan 3 sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuksuz sanık Z.T, savunmasında, örgüte ilişkin bildiklerini daha önce anlattığını belirterek beraat talebini iletti. Tutuklu E.Ç. ise önceki beyanlarını yineleyerek tahliyesini istedi. Tutuksuz T.Ö. de üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle E.Ç. ile T.Ö'ye 6 yıl 3'er ay, Z.T'ye ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alan heyet, E.Ç'nin tahliyesine hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :