Ordu'daki FETÖ/PDY davası

Ordu'daki FETÖ/PDY davası

Emniyetin "mahrem yapılanması"nda yer aldıkları öne sürülenlerin de aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 10'u tutuklu 11 sanık ile yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan T.B, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Dairesi Başkanlığından gönderilen rapora göre, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki "mahrem yapılanması"nda ve "Erzurum Büyük Bölge"ye bağlı Ünye ilçesinde görev yaptığı bilgisinin doğru olmadığını öne sürdü.

Bilişim teknolojileri öğretmeniyken meslekten ihraç edilen T.B, müdür pozisyonundaki kişilerle ilgilendiği ve bu kişilerle toplantılar düzenlendiği iddiasını da reddetti.

Komiser yardımcılığı görevinden ihraç edilen tutuklu sanık M.A. ise uzun süre emniyet mensubu olarak görev yaptığını ve herhangi bir örgütte yer almadığını ileri sürdü.

- "Mahrem imam"

Tutuklu M.D. de KOM'un raporu doğrultusunda, FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapısında yer aldığı ve "Erzurum Büyük Bölge, Trabzon Küçük Bölge"ye bağlı Ünye'de sorumlu olduğuna ilişkin tespitin doğru olmadığını iddia etti.

Örgütün "mahrem imamı" olduğu iddiasını da reddeden M.D, "Harun" kod adını kullanmadığını öne sürdü.

M.D, "Personelle toplantı yapma, birebir ilgilenme, örgütsel talimat verme durumu söz konusu değil. Bank Asya'da bulunan para ise 2014 Temmuz ayında eşimin fındık parasıdır. Örgütsel para yatırmam söz konusu olmamıştır." beyanında bulundu.

Tutuklu eski öğretmen M.G. de 10 ile 55 bin liralık hesap hareketliliğine ilişkin, meslektaşları arasında gün yaptıklarını ve buradan biriktirdiği parayı yatırdığını savundu.

Tutuklu F.D. ile eşi tutuksuz sanık M.D, ilk ifadelerine iştirak ettiklerini belirterek, tahliyelerini istedi.

- Adliye ve cezaevi abisi

Öğretmenlikten ihraç edilen tutuklu A.B. de tanık beyanlarındaki "katiplerden sorumlu olduğu ve onlardan para topladığı" iddiasını reddetti.

Sadece bir katiple muhabbetinin olduğunu ileri süren sanık, "Kendisiyle ailecek görüşüyorduk. Birine talimat verme durumum olmadı. Beraber maç izliyorduk, namaz kılıyorduk." ifadelerini kullandı.

A.B, "Cezaevi idarecilerine ve çalışanlarına sohbet verme görevinde olduğum söylenmiş. Bu insanlarla irtibatım olmadı. Böyle bir şey olmamasına rağmen üzerime iftira atılıyor." diye konuştu.

Tutuklu sanıklar M.S, M.D. ve İ.A. da üzerilerine atılı suçlamaları reddederek, tahliyelerini talep etti.

Sinop'ta tutuklu bulunan B.Ç. ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'ndeki (SEGBİS) aksaklık nedeniyle bağlantı kurulamadı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık M.D'nin adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :