Ordu'daki FETÖ/PDY davaları

Ordu'daki FETÖ/PDY davaları

"Silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla 1'i tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı- Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle bir sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

ORDU (AA) - Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Emekli İ.G, savunmasında, söz konusu yapı içerisinde yer aldığını ancak suç teşkil edecek herhangi bir eyleme şahit olmadığını ileri sürdü.

Açığa alınan asker S.G ise üniversite sırasında yapıya ait evlerde kaldığını, askeri okul için kendisine soru verilmediğini iddia etti.

Okul bittiğinde atamasının yapıldığını ve bu süre içerisinde kendisini "Kürşat" adında bir kişinin aradığını anlatan S.G, "Önemli bir konu olduğunu söyleyince bu kişiyle görüştük. Yanında birini getirdi ve benimle ilgileneceğini söyledi. Ben de çocuk olmadığımı, kimsenin ilgilenmesine gerek duymadığımı ilettim. Kürşat sürekli farklı numaralardan beni arıyordu. 'Ben Kürşat' deyince onu telefondan engelliyordum." şeklinde savunma verdi.

S.G, FETÖ üyesi olmadığını öne sürdü.

Açığa alınan askerlerden H.Ö de mağduriyet yaşadığını ve yapıya bağlı olmasaydı daha iyi yerlerde olabileceğini savundu.

Tutuklu sanık H.İ.A. da yapı içerisinde bir şekilde bulunmaktan dolayı pişman olduğunu dile getirerek, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların bulundukları halin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- FETÖ sanığına hapis cezası

Aynı mahkemede, 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Savunmalarını yineleyen tutuklu sanıklar F.B, R.A, E.Ş, Z.A, Y.İ. ve İ.Y, tahliyelerini talep etti. Tutuksuz yargılanan sanık E.B ise beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Y.İ'ye örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Tutuklulukta geçirdiği süre nedeniyle Y.İ'nin tahliyesini kararlaştıran heyet, diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :