Ordu'da turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar

Ordu'da turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar

Vali Balkanlıoğlu:- "Tanıtım konusunda bir hayli mesafe aldık. Allah izin verirse tanıtmaya devam edeceğiz"

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentte turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara dikkati çekerek, "Tanıtım konusunda bir hayli mesafe aldık. Allah izin verirse tanıtmaya devam edeceğiz." dedi.

Balkanlıoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi Ortadoğu Turizm Seyahat Acentaları Derneği ve Ordulu Seyahat Acentaları Derneği temsilcileri, tur operatörleri ve turistik tesis işletmecileri ile Valilik Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Vali Balkanlıoğlu, buradaki konuşmasında, kentte turizm faaliyetlerinin son dönemde biraz ivme kazanması ve bölge illere göre artış trendinin yüksek olmasını, turizmcilerin desteğinin yanı sıra tanıtıma borçlu olduklarını belirterek, "Turizmde en önemli konu tanıtımdır. En güzel mekanları oluşturabilirsin ama buralardan kimse haberdar değilse kimse gelip sizi ziyaret etmeyecekse bir anlamı yok." diye konuştu.

Ordu'nun farklı bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ordu'yu daha önce buraya gelmeden görmemiştim. Sadece önünden birkaç kez araba ile geçmiştim. 'Çok güzel yerler, acaba biz buralarda çalışır mıyız?' diye içimden geçirmiştim. Daha önce Trabzon ve Rize'nin turistik yerlerini gezme fırsatım olmuştu fakat Ordu'da göreve başladıktan sonra ve Ordu'nun her yöresini gezip gördükten sonra Trabzon ve Rize'de olan güzelliklerden daha fazlası olduğunu gördüm. Karadeniz Bölgesi'nde güzellik namına ne varsa hepsi ve daha fazlası Ordu'da mevcut. Üstelik de hiç bozulmamış, doğal haliyle var. Ordu'ya gelip de doyasıya 5-6 gün gezen ve bu güzellikleri gören insanlar, Ordu'ya hayran kalıyor. Ordu'ya Arap ülkelerinden birçok turist geldi. Onlar şöyle söylediler, 'ölmeden önce cennete girmek istiyorsan Ordu'ya gel'. Ordulu insanlar buraları çok gördükleri için devamlı içinde olduğundan bunları görmüyor."

Balkanlıoğlu, turizmin gelişmesi için tanıtımın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Ordu şehri olarak tanıtım konusunda bir hayli mesafe aldık. Allah izin verirse tanıtmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemlerde de tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ordu Valiliğince hazırlatılan tanıtım filmlerinin de izlendiği toplantıda, kent turizminin geliştirilmesi için yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :