Ordu'da heyelan

Ordu'da heyelan

Fatsa ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanda hasar gören iki ev tedbir amaçlı boşaltıldı

ORDU (AA) - Ordu'nun Fatsa ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanda hasar gören iki ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yukarı Yavaş Mahallesi’nde etkili olan şiddetli yağmur bazı bölgelerde toprak kaymalarına neden oldu.

Yaklaşık 3 saat süren yağmur sonrası mahalleye ulaşımın sağlandığı yol heyelan nedeniyle kapanırken Ahmet Çakmak ve Mehmet Sönmez’e ait evler, toprak kayması sonrası hasar gördü.

Olayın ardından bölgeye Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı'da mahalledeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli yağmurun ilçe genelinde etkili olduğunu söyledi.

Tek sevindikleri durumun can kaybının yaşanmaması olduğunu ifade eden Yapıcı, "İftardan sonra Aşağı ve Yukarı Yavaş Mahallesi’nde aralıksız yağan yağmurdan dolayı sel ve heyelan oluştu. Mahalleye ulaşımın sağlandığı yol heyelan nedeniyle kapandı. İki vatandaşımıza ait evde de toprak kayması sonrası hasar meydana geldi. Yaşanan bu olay sonrası iki evi tedbir amaçlı boşalttık." dedi.

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu ise Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde yolları açabilmek yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Yukarı Yavaş Mahallesi Muhtarı Nedim Töngel, mahallede yolların kapandığını ve elektriğin kesildiğini ve mahallede hasarın fazla olduğunu söyledi.

Evleri zarar gören ve yolları kapanan vatandaşlar, yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Öte yandan, muhtar Töngel ile annesinin mezarının heyelan nedeniyle kaydığını iddia eden bir vatandaş arasında yaşanan kavgayı görevlileri engelledi.

Bölgede ekiplerin çalışması sürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :