Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Soydan:

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Soydan:

"Artık fındık piyasası günden güne yukarıya, hak ettiğimiz rakamlara doğru çıkıyor. Çok yakında bu fiyatların 14-15 lira seviyelerine çıkmasını ümit ediyoruz"

ORDU (AA) - Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, çok yakında fındık fiyatının 14-15 lira seviyelerine çıkmasını ümit ettiklerini söyledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle eylül ayı içerisinde pazara aşırı fındık getirilmesi ve üreticilerin ürünlerini emanete bırakmasından dolayı fındık fiyatının 10 liraya kadar düştüğünü anlattı.

Bu yıl sezonun açılmasıyla pazarda fındık yoğunluğu yaşandığını belirten Soydan, "Emanete bırakmak isteyen bıraktı. Gurbetten gelen vatandaşlarımız ihtiyacı olsa da olmasa da fındığını sattı. Okullar açıldı. O süreçte Kurban Bayramı da geçti. Geriye kalan üreticilerimiz ürünlerini iyi fiyattan satmak için beklediklerinden pazara da çok az miktarda fındık iniyor" diye konuştu.

Ekim ayının ilk haftasından itibaren fındık fiyatının yeniden artış gösterdiğine işaret eden Soydan, "Şu anda pazara kontrolsüz şekilde fındık inmiyor. Şu anda serbest piyasada fındık fiyatı 12 liraya kadar çıktı. Bundan sonra fiyatın kademeli olarak daha da yükselmesi beklenmektedir" dedi.

Soydan, bazı manavlarda randımanlı fındığın 12 liranın üzerinden alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu şunu gösteriyor; artık fındık piyasası günden güne yukarıya, hak ettiğimiz rakamlara doğru çıkıyor. Çok yakında bu fiyatların 14-15 lira seviyelerine çıkmasını ümit ediyoruz. Üreticilerimiz de bu süreci çok iyi takip ediyor. Şu anda evinde fındık bekleten üreticimiz ürünlerini en iyi fiyattan satmak için sabırla bekliyor. Açıkçası bu fiyatın yükselmesindeki en önemli etken, sabırlı üreticilerin olması. İnşallah ürününü sabırla bekleten üreticilerimiz, istediği rakamdan fındığını satacaktır. Şu anki piyasa tamamen arz ve talebe göre şekillendiğinden fiyatlar da buna bağlı olarak değişebiliyor. Eğer üreticilerimiz biraz daha sabırlı olursa fındığını çok iyi fiyatlardan satacaktır. Çünkü yaşanan tablo bunu açıkça ortaya koymaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı