Ordu Valisi Balkanlıoğlu:

Ordu Valisi Balkanlıoğlu:

"Ordu-Giresun Havalimanı bir fabrika gibi istihdam oluşturdu"

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımı sırasında yaklaşık 2 bin, açıldıktan sonra da yaklaşık 350 kişiye istihdam sağladığı belirtildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin önemli yatırımlarından birisi olduğunu ve prestij projeleri arasında yer aldığını söyledi. 

Havalimanının yapımı sırasında yaklaşık 2 bin işçinin çalıştığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Havalimanının yapımı yaklaşık 3 yıl sürdü. Yani binlerce kişi 3 yıl boyunca buradan ekmek yedi" dedi. 

En alt kademesinden en üst kademesine kadar birçok insanın havalimanından para kazandığına işaret eden Vali Balkanlıoğlu, "Havalimanı açıldıktan sonra da yaklaşık 350 kişi vardiyalı olarak çalışmaktadır. Bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Günlük uçuş sayısı arttıkça havalimanına personel takviyelerinin sürdüğüne işaret eden Balkanlıoğlu, "Dolayısıyla Ordu-Giresun Havalimanı bir fabrika gibi istihdam oluşturdu. Denizdeki bu havalimanı hem bölgemizin turizmine katkı sağlarken aynı zamanda işsizlere de aş oldu" ifadelerini kullandı. 

Havalimanında çalışan personelin çoğunun Ordu'da ikamet ettiğini dile getiren Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"İşi gücü olmayan insanlar havalimanı sayesinde bir anda iş sahibi oldu. Sadece 150-200 civarında özel güvenlik görevlisi burada çalışarak evine ekmek götürüyor. Burada çalışan personelin çoğu Ordu'da ikamet eden insanlar. Dolayısıyla kazandıkları parayı da burada harcıyorlar. Böylelikle çevresindeki esnafa da katkı sağlıyorlar. 

İyi ki bu havalimanı yapılmış diyoruz. Şu anda uçakların doluluk oranlarına da baktığımızda havalimanının ne kadar faydalı ve gerekli bir yatırım olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İlimiz Ordu, havalimanı ile çok şeyler kazandı. Bu yatırım birçok artı değerleri beraberinde getirdi. İnşallah önümüzdeki dönemde kazanmaya da devam edecektir. Bir kez daha Vesile olanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun."

Vali Balkanlıoğlu, yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla birlikte havalimanı personelinin 500 civarına çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı