Ordu-Giresun Havalimanı'na 90 milyon liralık ek ödenek

Ordu-Giresun Havalimanı'na 90 milyon liralık ek ödenek

Ordu Valisi Balkanlıoğlu:

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı Projesi için 90 milyon liralık ek ödenek ayrıldığını bildirdi.

Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olduğunu söyledi.

Projenin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, deniz dolgusu yapılarak yapılan bu havalimanının Türkiye'de ilk dünyanın da sayılı projeleri arasında yer aldığını kaydetti.

Projeyi yakından takip ederek sürekli yetkililerle temas halinde olduklarını dile getiren Balkanlıoğlu, "Bu anlamda bize gelen son bilgi, havalimanı inşaatı için en son 90 milyon lira ek ödenek geldiği ve bu parayla havalimanı için gerekli olan elektronik aksanların siparişinin verildiği yönünde. Kısmet olursa Mart ayının sonunda havalimanı açılacak" diye konuştu. 

Balkanlıoğlu, inşaatın yapım sürecinde her konunun en ince detayına kadar düşünüldüğünü vurgulayarak, havalimanı inşaatının denizin dalga durumu göz önüne alınarak, en şiddetli fırtınaya dayanaklı olacak şekilde yapıldığını söyledi.

Ekstra tahkimatlar ve konfor artırıcı yeni konuların gündeme geldiğini anlatan Balkanlıoğlu, "Yani havalimanını daha güvenli kılan, konforunu artıran teknik durumlar var. Onlara ilişkin çalışmalar da devam ediyor. İnşallah çok ekstra bir durum olmadıkça süresinde açılacak. Ödenek akışı ve yapımında bir sıkıntı yok" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı