"Ordu-giresun Havalimanı Bölge Turizmi İçin Kaldıraç"

"Ordu-giresun Havalimanı Bölge Turizmi İçin Kaldıraç"

"Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun ve bölgenin turistik güzelliklerinin dünyada tanıtılmasında çok büyük bir kaldıraç görevi görecek"- "Artık Avrupa ve Körfez ülkelerinden insanların 2,5 saatte buraya gelmeleri mümkün hale geldi, buraya geldikten sonra da

ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havaalanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölge turizmi için "kaldıraç" görevi yapacağını söyledi.

Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının hizmete açılmasıyla bölgede turizme yönelik bazı projeler üzerinde çalıştıklarını ve bunları ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. 

Bölgenin özellikle Arap ülkelerinden gelen turistlerin ilgisini çektiğini belirten Kurtulmuş, "Arap ülkelerinden gelen kardeşlerimizin hiç görmedikleri bir iklim olması, onların buraya olan ilgisini artırıyor" dedi. 

Bu iklimi, yeşillikleri ve mavilikleri en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Yani bir saat içerisinde denize ulaşıyorsunuz, yine bir saat içerisinde yaylaya ulaşıyorsunuz. Bütün bu güzellikleri inşallah önümüzdeki günlerde bir turizm atağı ile ortaya çıkaracağız. Dost ve kardeş ülkelerimizin halklarına bunları tanıtacağız hatta Türkiye'nin kendi iç turizmi bakımından bunları tanıtacağız. Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu'nun ve bölgenin turistik güzelliklerinin dünyada tanıtılmasında çok büyük kaldıraç görevi görecek. Artık Avrupa ve Körfez ülkelerinden insanların 2,5 saatte buraya gelmeleri mümkün hale geldi, buraya geldikten sonra da istedikleri en güzel yaylaya gidebilecekler." 

- "Yayla ulaşımı için teleferik projesi" 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yaylalara ulaşım noktasında teleferik projesi hazırlığı içerisinde olduklarını ifade ederek, yaylaları teleferikle birbirine bağlamak istediklerini belirtti.

Bölgenin turizm açısından geleceğinin parlak olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Yaylaları yollarla değil, teleferikle birbirine bağlamak istiyoruz. Bununla alakalı olarak çok gelişmiş teleferikle ilgili çalışmalarımız var. Bunları gerçekleştirebilirsek ümit ediyorum ki Ordu ilimiz ve bütün Doğu Karadeniz çok büyük bir kalkınma hamlesinin de içine girmiş olacak. Biz de bütün bu projelerin hayata geçmesi için takipçisi olacak ve bölgemize kazandırmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı