"Oraya ölmeye gittik"

"Oraya ölmeye gittik"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini önlemek ve yaralılara yardım etmek için Genelkurmay Başkanlığı önüne giden 22 yaşındaki Ahmet Erdinç Türkmenoğlu, helikopterlerden açılan ateşle arkadaşını kaybetti, kendisi de yaralandı- Türkmenoğlu: - "Biz oraya

KIRIKKALE (AA) - FATİH GÖKMEN - Ankara'da çalışan 22 yaşındaki Ahmet Erdinç Türkmenoğlu, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi önlemek ve yaralılara yardım etmek için gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde, helikopterlerden açılan ateşle arkadaşının şehit edildiğini, kendisinin yaralandığını belirterek, "Biz oraya yaşamaya değil ölmeye gittik." dedi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi gören Türkmenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısının hemen ardından arkadaşıyla Kızılay'a gittiklerini söyledi.

Türkmenoğlu, daha sonra Genelkurmay Başkanlığına gidip tankların önüne geçtiklerini ifade ederek, "Orada bir yolunu bulup Genelkurmay Başkanlığının içine girmek istedik. Bir darbeci askeri biz öldürürüz, bin asker de bizi öldürür dedik. Orada şehit olan polislerimizi çıkartıp ambulanslara bindirirken birden helikopterlerden ateş edildi. O sivil vatandaşlara sıkılan silahlar bizlere ait. Biz kendi silahımızla vurulduk. Sözün bittiği yer." diye konuştu.

- "Direnmeye devam edeceğim"

Bu sırada beraber gittiği arkadaşının da vurulup şehit olduğunu dile getiren Türkmenoğlu, onu ambulansa bindirirken oradaki görevlinin "Sen de yaralısın seni de hastaneye götürelim." dediğini kaydetti.

Türkmenoğlu, kendisinin ambulans falan istemediğini ve yaralı bir şekilde yürüyerek Kızılay'a kadar gittiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Orada hiç tanımadığım bir sivil vatandaş, aracıyla beni hastaneye götürdü. Öncesinde Kızılay'da vatandaşlarımız aldığı tankları Genelkurmay Başkanlığının önüne götürdü. Arkadaşım şehit olmasaydı, ben de yaralanmasaydım sabaha kadar orada olacaktık. Ben vurulduğumu hiç hissetmedim. Orada görevliler söyledi bana. Sadece o anda arkadaşıma odaklanmıştım. Son nefesinde arkadaşımın yanındaydım. Biz oraya yaşamaya değil, ölmeye gittik. Vatan uğruna canımızı veririz diye gittik. Asker kılığındaki hainler bizim silahlarımızla sivil halka ateş açtı. Bu duruma çok üzgünüz. Şu anda bazıları askerlerin hepsini suçluyor ama hepsi değil. Darbe girişiminde bulunan askerler vatan haini. Halkımız hala direnişe, demokrasi nöbetine devam ediyor. İyileşince ben de tekrar direnmeye devam edeceğim."

İlk olarak Ankara Numune Hastanesine götürüldüğünü ancak taburcu edildikten sonra kusma şikayetinin devam etmesi üzerine Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine başvurduğunu anlatan Türkmenoğlu, yapılan kontrollerde karnında kurşun olduğunun ve bağırsaklarının zedelendiğinin belirlendiğini söyledi. Türkmenoğlu, "Şimdi bir operasyon geçirdim, 2 ay sonra bir operasyon daha geçireceğim. Şu anda iyiyim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :