ORAN yönetim kurulu toplantısı Kayseri'de yapıldı

ORAN yönetim kurulu toplantısı Kayseri'de yapıldı

KAYSERİ (AA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) yönetim kurulu toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi. ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi...

KAYSERİ (AA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) yönetim kurulu toplantısı Kayseri'de gerçekleştirildi.

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında ORAN binasında gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci katıldı.

Yurtnaç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kalkınma ajansı ve destek ofislerinin yatırımcıları bölge illere çekmek yatırımcıların bürokratik ve teknik konularda ihtiyaç duydukları yardımı tek elden vermek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bu çerçevede Yozgat'a, Avrupa'da yaşayan 50'ye yakın iş adamını davet ettiklerini anımsatan Yurtnaç, burada yatırım ortamının tanıtılması adına iş adamları zirvesi düzenlendiğini belirtti.

Zirve sonrası iş adamları ile birebir görüşmelerin yapıldığını Avrupa'da yatırımı bulunan en az iki iş adamının Yozgat'a yatırım yapması için mutabakata varıldığını anlatan Yurtnaç, diğer iş adamlarıylada temas halinde olunduğunu dile getirdi.

Yurtnaç, şunları söyledi:

"Kayseri Erciyes A.Ş. ve Orta Anadolu Kakınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi koordinatörlüğünde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Erciyes'in yüksek irtifa kamp olanaklarının uluslararası arenada tanıtılması amacıyla bisiklet yarışı antrenörleri, federasyon ve kulüp yöneticileri ile bisiklet sporu dergilerin editörlerine yönelik üç ayrı tanıtım turu düzenlenecektir. Proje kapsamında Erciyes'i anlatmak için Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen bisiklet yarışları ile fuarlarda stant açılacaktır.''

Yurtnaç, Sivas turizminin tanıtılması için Sivas Turizm Kongresi'nin ajans ve Sivas Valiliği koordinasyonunda düzenleceğini de sözlerine ekledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :