OPET'ten 200 milyon liralık tahvil ihracı

OPET'ten 200 milyon liralık tahvil ihracı

Akaryakıt şirketi OPET'in 200 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştirdiği bildirildi.Şirketten yapılan açıklamada, OPET'in nitelikli yatırımcılara...

Akaryakıt şirketi OPET'in 200 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştirdiği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, OPET'in nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle eş zamanlı olarak ihraç ettiği 2 ve 3 yıl vadeli tahvillerin yatırımcılardan yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Başlangıç tutarı 150 milyon lira olarak duyurulan işlemin başarılı geçen talep toplama sonunda 200 milyon liraya yükseltildiği kaydedilen açıklamada, dilim tutarlarının 2 yıl için 125 milyon lira ve 3 yıl için 75 milyon lira olarak belirlenen tahvil ihracına Yapı Kredi Yatırım'ın aracılık ettiği ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca da OPET'in ilk tahvil ihracını başarıyla tamamladığını belirterek, "Bu ihraç, şirketimizin ilk sermaye piyasası işlemi olmasının yanında, akaryakıt sektöründen yapılan ilk özel sektör tahvili ihracı olma özelliğini de taşıyor. Gösterdikleri ilgi ve güven için tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :