OPET hijyenin önemini reklam filmiyle hatırlatıyor

OPET hijyenin önemini reklam filmiyle hatırlatıyor

OPET, Temiz Tuvalet Kampanyası'nda 15 yılı tamamladı.Geçen süre zarfında 6,5 milyon kilometre yol kat eden OPET eğitim ekibi, 8 milyonu aşkın kişiye temizlik...

OPET, Temiz Tuvalet Kampanyası'nda 15 yılı tamamladı.

Geçen süre zarfında 6,5 milyon kilometre yol kat eden OPET eğitim ekibi, 8 milyonu aşkın kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verdi.

Kampanya ile tuvalet hijyeni konusunda köklü bir değişime neden olan ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi görev edinen OPET, Dünya Tuvalet Günü'nde TV reklamı ile konuyu tekrar gündeme taşıyor.

"Temiz Tuvalet Kampanyası" ile 15 yılı geride bırakan ve kampanyayı yurt dışına da taşıyan OPET, 19 Kasım Dünya Tuvalet Gününde konunun önemini reklam filmi ile yineliyor.

Tüm televizyonlarda bugüne özel olarak yayınlanacak olan "Temiz Tuvalet Kampanyası" ile ilgili filmde OPET tuvaletlerinde sağlanan yüksek hijyene dikkat çekiliyor ve Türkiyede tüm tuvaletlerde aynı temizliğin sağlanması gerektiği mesajı veriliyor.  

Temiz Tuvalet Kampanyasının fikir lideri OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, 15 yılda 8 milyonu aşkın kişiye hijyen eğitimi verdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Dünyada, insanların üçte biri hala sağlıklı ve güvenli temizlik şartlarına sahip değil. Yaklaşık 1 milyar insan, yani popülasyonun yüzde 15'i halen açık alanda tuvalet ihtiyacını karşılıyor. Her gün üç jumbo jet dolusu çocuk ishale bağlı hastalıklardan ölüyor. Kişisel ve güvenli tuvalet yoksunluğu kadınları şiddet vakalarına maruz bırakıyor. Gelişmekte olan ülkelerde kanalizasyonun yüzde 80'inden fazlası göl, nehir ve sahillere atılıyor, bu da suları zehirliyor. Temizlik ihlalleri, çocukların gelişimini engelliyor. Tuvaletler, bir ülkenin medeniyet göstergesidir. 15 yıl önce başlattığımız kampanyamız, bizim temiz ve sağlıklı toplum oluşturma mücadelemizdir. Önümüzdeki yıllarda da ısrarla sürdürmeye devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı