"Opera ve balenin kalbi" Aspendos'ta atacak

"Opera ve balenin kalbi" Aspendos'ta atacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen 22. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 5 Eylül'de başlayacak- Festival Başkanı Turan:- "Kore Ulusal Operası ile Bulgaristan ve TÜRKSOY'a üye ülkelerden gelecek birçok opera ve bale sanatçısı, festivalde

ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 22'ncisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 5 Eylül'de başlayacak.

Festival Başkanı Yener Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994'ten bu yana gerçekleştirilen festivalde, bugüne kadar yerli ve yabancı birçok sanatçı ile grubun ağırlandığını söyledi.

Festivalin Türkiye'nin kültür, turizm ve tanıtımına katkı sağladığını belirten Turan, bu yıl 5-24 Eylül arasında düzenlenecek festivalde 3 konser ile 2 bale ve 2 operanın beğeniye sunulacağını kaydetti.

Etkinlikte İzmir, Mersin, Ankara, Antalya Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinin yanı sıra yabancı konuk topluluk ve solistlerin yer alacağını anlatan Turan, Kore Ulusal Operası ile Bulgaristan ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatına (TÜRKSOY) üye ülkelerden gelecek birçok opera ve bale sanatçısının festivalde sahneye çıkacağını bildirdi.

- "Önemli olan yöre halkının katılması"

Antalya'nın Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Turan, "Antalya'da yabancı turistlere ulaşmak çok önemli ancak festivalde sadece yabancı turistlere hizmet edecek gibi yaklaşırsak yanlış yapmış oluruz. Önemli olan sadece yabancı turistlerin değil, yerli turistler ve yöre halkının da festivale katılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bu doğrultuda yöre halkının festivale katılması için duyurular yaptıklarını dile getiren Turan, "Zaten bu tür festivalleri yabancı turistler kendi ülkelerinde de izliyor. Ama gösterileri Aspendos Tiyatrosu gibi bir ortamda izlemeleri de çok önemli" dedi.

- "Bu tür festivaller, doğu illerinde de düzenlenecek"

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü olarak opera ve baleyi insanlara tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçladıklarını belirten Turan, şunları kaydetti:

"İstanbul'da uluslararası opera festivali, Bodrum'da uluslararası bale festivali, Antalya'da uluslararası opera ve bale festivali ve Eskişehir'de opera ve bale günleri var. Kurum olarak Türkiye'nin sadece batı şehirlerinde değil doğusunda da bu tür festivallerin başlamasına öncelik vereceğiz. Bu doğrultuda Mardin'de opera ve bale günleri başlattık. Orada hiç beklemediğimiz bir ilgi gördük. Daha sonra ise Diyarbakır, Van ve Trabzon'da bu tür festivallerin yapılmasını planlıyoruz. Çalışmalara başladık. Bu festivaller ne kadar çok olursa biz halkımıza o kadar fazla ulaşmış olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı