Önüne dosya attılar

Önüne dosya attılar

Prof. Dr. Özkağnıcı, eski rektörün kendisine “Ahmet seni severim, rektör adayı olursan önüne dosya atarlar” dedikten kısa süre sonra savcılık tarafından ifadeye çağırıldığını söyledi.

2008-2009 yılları arasında Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı yapan Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı Konya'daki paralel yapı soruşturmasında verdiği ifadede örgütün üniversiteyi nasıl ele geçirdiğini gözler önüne serdi. İfadesi dava dosyasına da giren Özkağnıcı, o dönem rektör olan ismin 2011'deki rektörlük seçimlerinde kendisini destekleyeceğini ancak, bir soruşturma kapsamında tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra görüşünün farklılık gösterdiğini söyledi.

SENİN BİLMEDİĞİN KONULAR VAR

Rektörlük seçimlerine 6-7 ay kala Rektör Okudan'la yüz yüze görüştüğünü söyleyen Özkağnıcı, “Rektör bana, “Ahmet seni severim, rektör adayı olursan seni desteklerim ancak seni sıkıntıya sokarlar. Önüne dosya atarlar' dedi. Ne gibi bir şeyler olduğunu sorunca 'Ahmet senin bilmediğin konular var' şeklinde bana cevap verdi” ifadelerini kullandı.

MEMDUH OĞUZ YİNE BAŞROLDE

Rektörle olan bu görüşmesinden kısa bir süre sonra kendisini Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla ifade vermesi istendiğini söyleyen Ahmet Özkağnıcı,” Savcı benim Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptığım süre zarfında yapılan bir ihaleye fesat karıştırıldığını benim de sorumlu olduğuma dair bir şikayet dilekçesi verildiğini söyledi. Ancak söz konusu ihalede yerime vekaleten Prof. Dr. Hakkı Gökbel bakıyordu. Dilekçeyi Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in avukatlığını yapan Memduh Oğuz vermiş” dedi.

BENİ SORUŞTURMAYA EKLEMEYE ÇALIŞTILAR

Özkağnıcı, ifadesine şöyle devam etti: “Söz konusu ihaleyle ilgili bilirkişi raporları doğrultusunda Hakkı Gökbel şüpheli olarak yargılanıyordu. Beni bu soruşturmaya eklemeye çalıştılar. Dava sürerken dilekçenin savcılık yerine mahkemeye verilmesi gerekirdi. Daha sonra savcılık ifadeyi davanın görüldüğü mahkemeye gönderdi. Mahkemede sanık sıfatıyla ifade verdim ve beraat ettim."

Rektöre destek baskısı

Rektörlük seçimlerinde ismi akla hiç gelmeyen Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in rektör olarak göreve getirilmesi konusunda eski rektörün ciddi baskılara maruz kaldığını biliyorum. Bu baskılar neticesinde istememesine rağmen 2011 rektörlük seçimlerinde Hakkı Gökbel lehinde çalışmalar yaptığını düşünmekteyim.”

Seçime az kala bırakıldı

2008 Ağustos ayında bir soruşturma kapsamında tutuklanan eski rektör, rektörlüğünün azline 10 gün kala 2009 yılında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. rektörün serbest kalmasından sonra paralel yapı tehditlerini sürdürerek üniversiteye seçilecek yeni rektör için şu anda da Konya Selçuk Üniversitesi'nin rektörlüğünü sürdüren Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i 2011 rektörlük seçimlerinde desteklemek zorunda kaldı.

Operasyonu bozma çabası

5 Ocak'ta HSYK 1. Dairesi'nin kararnamesiyle Eskişehir'den Zonguldak'a gönderilen Karanfil Facebook hesabından operasyonlar hakkında şunları yazdı: “Son günlerde yaşanan onca sıkıntı, şehit haberleri, kaos yetmezmiş gibi uzun namlulu silahlarla minik yavruların gittiği bir kreşin basılması, iki sivil ile yapılabilecek denetimin 50 kişi ile yapılması haberlerini görünce İnsaf artık diyerek en önemli temel insan hakkı olan eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi konusunu ele almayı uygun gördüm (…)” Paralel medyada sıkça rastlanan tezvirata yer veren Hakim Karanfil, aynı yazının devamında paralel yapı operasyonu yapan ve karar veren güvenlik ve yargı birimlerini de yine alışılan paralel yapı söylemleriyle tehdit etti.

Yeni Şafak