Onun hastalığı sadece 4 kişide var

Onun hastalığı sadece 4 kişide var

Isparta’da akciğer rahatsızlığı şikayetiyle gittiği hastanede, Kardiyoloji’ye sevk edilen hastanın önce kalbi delik sanıldı. Teşhis ise doktorları şaşırttı. Hastanın kalbinde zar olmadığı belirlendi. Hastalığa bugüne kadar Türkiye’de 4 kez rastlandı.

Isparta’da akciğer rahatsızlığı dolayısıyla gittiği hastanede, kalp rahatsızlığı kontrolü için Kardiyoloji’ye sevk edilen 45 yaşındaki erkek hastanın kalp zarının doğuştan bulunmadığı ortaya çıktı. İlk önce kalbinde delik olduğundan şüphe edilen hastanın, doğuştan kalp zarının bulunmadığı ve kalp aksının normal insanlara göre sola eğik şekilde olduğu tespit edildi.

 

Teşhisi koyan Isparta Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uz.Dr. Mehtap Yeni, bu durumun çok nadir görülen bir hastalık olduğunu belirtirken, bu tür vak'alarda hastaların ciddi bir rahatsızlık yaşamadığını, ancak zaman zaman silik ikayetlerle hastanelere başvurduğunu ifade etti.

 

DÜNYADA 400 HASTA VAR

Dünyada şu ana kadar bildirilen 400, Türkiye’de ise bildirilen yalnızca 4 vak'anın bulunduğunu ifade eden Dr. Yeni, ‘Bu hastalığın, genellikle on binde bir veya bazı kaynaklara göre yüz binde 4 olarak görüldüğü belirtiliyor. Dünyada şu ana kadar toplam 400 vak'a bildirilmiş, Türkiye’de ise henüz bildirilen sayı 4. Nadir görülen bir durum olduğu için tanı konulması çok düşük oranlı bir hastalık’ dedi.

 

İLK DEFA DUYDUM

Akciğer rahatsızlığı şikayeti ile geldiği hastanede sevk edildiği klinikte, kalp zarının bulunmadığı teşhisi ile karşılaştığını anlatan hasta Alaattin Yiğit ise, “Biz de bu durumu ilk defa Mehtap Hanımdan duyduk. Bu güne kadar birçok doktora gittim böyle bir teşhis koyulmadı ama Mehtap Hanımın Londra’da bu konuda aldığı eğitim ve dikkati sayesinde hastalığım ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

 

MESLEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK

Yiğit, konulan teşhis sonrasında artık kendi daha fazla dikkat edeceğini kaydederek, “Hayatımda hiçbir değişiklik hissetmedim. Daha önce neysem şimdi de oyum ama artık meslek değiştirmeyi düşünüyorum. İnşaat ustasıyım, şu anda aklımda bir şey yok ama Allah ne verirse hayırlısını versin, kader. Düşünüyoruz, önümüzdeki günlerde bu duruma bakacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :