Önemli yurtiçi olayları

Önemli yurtiçi olayları

Bölücü terör örgütü mensubu 7-8 kişi, Diyarbakır'da Kuruçay gölet şantiyesindeki 2 iş makinesi ve 1 kamyonu yaktı

Diyarbakır'da terör örgütü mensubu 7-8 kişi, iki iş makinesi ve bir kamyon yaktı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurtiçi olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, 7-8 terörist tarafından, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kengerli Mahallesi'nde, özel bir şirketin Kuruçay gölet şantiyesinde bulunan 5 iş makinesi ve 1 kamyon yakıldı.

Muş'un Varto ilçesi Merkez Mahallesi'nde de dün 2 terörist tarafından Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında görevli 3 personele tabancayla ateş edildi. Yaralanan personelin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Karakoçan köyü yakınlarında yol emniyet görevi icra eden jandarma unsuruna silahlı saldırıda bulunuldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi.

Yine dün bir grup terörist, İskenderun Karayılan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldırdı. Karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri son buldu. 

-Bir terörist teslim oldu-

Öte yandan, bir teröristin Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi. 15-20 bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Erzurum'un Şenkaya ilçesi Soğuksu mevkisinde ise Erzurum Şenkaya-Ardahan Göle karayolu kesilerek, 3 çekici ve 2 otomobilin durdurulduğu, bu araçlardan 3 çekicinin yakıldığı, ardından bölgede bulunan bir menfezin tuzaklandığı ifade edildi. 

Terör örgütü mensuplarınca Van'ın Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından devriye faaliyeti ile görevlendirilen 2 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca, ilçe merkezinden geçişi esnasında, el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Olayda herhangi bir can kaybı veya hasar meydana gelmedi. 

Terör örgütü mensupları, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Çayırlı Üs Bölgesine 2 havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulundu. Terörist ateşlerine, TSK unsurları tarafından ateşle karşılık verildiği ve terörist hedeflere hava harekatı icra edildiği bildirildi.

-6 yaşında çocuk yaralandı-

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup tarafından, dün 08.00-08.10 saatleri arasında ve 11.25 sularında, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 7’nci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Dağlıca Üs Bölgesine havan ile 5 atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Terörist ateşlerine, hudut unsurları tarafından ateşle karşılık verildiği ve terörist hedeflere hava harekatı icra edildiği kaydedilen açıklamada, "Yapılan silahlı saldırı esnasında Dağlıca köyüne düşen havan mermisinin patlaması sonucunda, altı yaşında bir kız çocuğu sağ diz kapağından yaralanmıştır" ifadesi kullanıldı. 

Teröristlerin, Bitlis merkeze bağlı Döşkaya köyü yakınlarında, bir firmaya ait yol yapım şantiyesinde bir iş makinesini (kırıcı) yaktıkları da bildirildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı