"OneBeat İstanbul"un final konseri yapıldı

"OneBeat İstanbul"un final konseri yapıldı

Türkiye'de ilk kez düzenlenen "OneBeat İstanbul"un final konseri gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Farklı ülkelerden genç müzisyenleri bir araya getiren "OneBeat İstanbul"un final konseri yapıldı.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen "OneBeat İstanbul"un final konseri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Sahne müzisyenlerden Fidel Kılıç, konserde yaptığı konuşmada, etkinliğin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin desteğiyle yapıldığını söyledi.

ABD'de 2 sene önce bu organizasyona katıldığını belirten Kılıç, aynı etkinliğin Türkiye'de yapılması için çalışmalar yaptığını ve başardığını dile getirdi.

Kılıç, insanları müzikte buluşturduklarını aktararak şöyle konuştu:

"Dünyanın dört bir tarafından, farklı kültürlerden müzisyenleri bir araya getiren ve beraber müzik yapmalarını sağlayan bir program. 5'i Türk, 2'si Amerikalı ve 3'ü İstanbul'da yaşayan Suriyeli 10 gün boyunca çalıştı. Ortaya çıkan ürünler çok farklı. Bu müzisyenler birbirini tanımıyor. Burada tanışıp yeni bir aile oluyorlar."

- 10 günde özgün müzikler

"OneBeat", Amerika'da uzun süredir düzenlenen ve çeşitli ülkelerden müzisyenlere, birlikte müzik yapma imkanı veren bir organizasyon olarak biliniyor.

Türkiye'de bu yıl ilk kez düzenlenen ve 20 Nisan'da başlayan etkinlik kapsamında, atölye çalışmaları, konserler ve sokak performansları yapıldı.

Konserde, birbirini tanımayan müzisyenlerin 10 gün boyunca yaptıkları özgün çalışmalar derlenerek, müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :