ÖNDER ile Yeşilay bağımlılıkla birlikte mücadele edecek

ÖNDER ile Yeşilay bağımlılıkla birlikte mücadele edecek

İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, bağımlılıkla birlikte mücadele etmek ve imam hatip okullarında...

İSTANBUL (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında, bağımlılıkla birlikte mücadele etmek ve imam hatip okullarında Yeşilay'ın faaliyetlerinin daha etkin olarak gerçekleştirilmesi için protokol imzalandı.

ÖNDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk tarafından imzalanan protokolde her iki derneğin okullarda bağımlılık önleyici faaliyetler ile öğrencilerin bağımlılık riskini belirlemeye yönelik araştırmalarda da beraber çalışacak.

Her iki derneğin genel başkanı tarafından imzalanan 10 maddelik protokolün, bağımlılıkla etkin mücadele için pek çok öneriyi barındırdığı ifade edilen açıklamada, milli ve manevi değerlere bağlı ve her türlü bağımlılıktan uzak nesiller yetiştirmek amacıyla yapılan protokolde, bağımlılıklara yönelik koruma, önleme, bilinçlendirme ve rehabilitasyon alanlarında işbirliği öngörülüyor.

Protokol, Yeşilay'ın tütün, alkol, madde, teknoloji gibi bağımlılık türleriyle mücadelede ülke genelinde yaptığı çalışmalar ve imam hatip okulları özelinde geliştireceği çalışmaları kapsıyor.

İmzalanan protokole göre ÖNDER, imam hatip okullarında Yeşilay Kulübü kurulması ve dernek temsilcisi öğretmenlerin Yeşilay Kulüp Öğretmeni, dernek temsilcisi öğrencilerin de Yeşilay Kulüp Başkanı olarak görevlendirilmesini sağlayacak.

Yine bu kapsamda ÖNDER, bağımlılıkları önleyici faaliyetleri içeren uygun olan projelere ve okullarda öğrencilerin bağımlılık riskini belirlemeye yönelik araştırmalar, anketler ve benzeri çalışmalar gerçekleştirilmesine destek olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla imam hatip okullarında Yeşilay Kulüplerinin aktif hale getirilmesi öngörülen protokole göre, ÖNDER bünyesindeki Öncü Spor’da yer alan genç sporculara Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilecek. Ayrıca ÖNDER imam hatip okullarında 'Yeşil Sahne Söyleşileri'nin gerçekleştirilmesine destek olacak. 'Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek' yarışmasına da imam hatiplerden katılımlar sağlanacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :