ÖNDER DERNEĞİ İZMİR’DE BİR ARAYA GELDİ

ÖNDER DERNEĞİ İZMİR’DE BİR ARAYA GELDİ

Önder İmam-Hatipliler Derneği 14. İmam Hatipliler Kurultayı’nı 7-8 Ekim’de ‘Samimiyetle’ temasıyla İzmir Çeşme’de gerçekleştirdi. Türkiye’nin 81 ilinden katılımın olduğu kurultaya Konya’dan Önder Konya İl Başkanı Mustafa İbalı ile dernek üyeleri katıldı.

Önder İmam-Hatipliler Derneği 14. İmam Hatipliler Kurultayı’nı 7-8 Ekim’de ‘Samimiyetle’ temasıyla İzmir Çeşme’de gerçekleştirdi. Türkiye’nin 81 ilinden katılımın olduğu kurultaya Konya’dan  Önder Konya İl Başkanı Mustafa İbalı ile dernek üyeleri katıldı.

onder--(3)-001.jpeg

7-8 Ekim tarihlerinde İzmir’in Çeşme İlçesi’nde düzenlenen 14. İmam Hatipliler Kurultayı’na Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Türkiye’nin 81 ilinden; mezun derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Öncü Spor Demek Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Önder Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri ve komisyon başkanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından  Ali Erbaş, Yusuf Tekin, Halit Bekiroğlu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten ve Önder İzmir İl Başkanı Burhanettin Kansızoğlu konuşma yaptı. Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun da katıldığı iki günlük programda tebliğler sunuldu. Bin kişilik geniş bir katılımla düzenlenen kurultayda yapılan istişareler ve müzakereler sonucunda bir sonuç bildirgesi yayımlandı.

onder--(1).jpeg

İMAM HATİPLİLER ADINA GURUR VERİCİ

Önder İmam-Hatipliler Derneği Konya İl Başkanı Mustafa İbalı, kurultayın imam hatipliler adına gurur verdiğini söyleyerek sonuç bildirgesi hakkında açıklamalarda bulundu. İbalı sonuç bilgesini şöyle özetledi,  “Önder kurulduğu günden bugüne altmış yıldır; hiçbir maddi menfaat gözetmeden, en sıkıntılı günlerde her türlü zorluğu göze alarak samimiyetle çalışmalarına devam etmiştir. Önder'in istikamet üzere yürümek niyetiyle çıktığı hayırlı yolda tek dayanağı tüm mensuplarının taşıdığı ve taşımayı vaat ettiği samimiyetleridir. Samimiyetimize binaen Rabbimizin bizlere lütfettiği merhametinin ve bereketinin devam etmesi temennisiyle Önder, tüm gönüllüleriyle birlikte, istikamet üzere, inanç ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir”

onder--(5).jpeg

"SAMİMİYETLE" YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Önder İmam-Hatipliler Derneği’nin kurulduğu yıldan bu yana çalışmalarını hızla devam ettirdiğini ifade eden İbalı, “Niteliğimizi ve istikametimizi koruyan, kollayan, bizi bize döndüren, ruhumuzu ve aşkımızı her dem diri tutan şey, samimiyettir. istikametimizi korumak ve niteliği kakı hale getirmek için, mezun derneklerimizi, kulüplerimizi,  okul aile birliklerimizin, öğrenci temsilciliklerimizin, idarecilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, gönüldaşlarımızın  en önemli ortak-buluşma noktası içtenlik ve ihlas olmaktır” dedi. Kurultayın ardından birçok katılımcıyla buluşan Mustafa İbalı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hediye takdim etti. Önder İmam Hatipliler Derneği’nin diğer üyeleriyle de bol bol vakit geçiren Önder Konya üyeleri birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.  Ahmet Ünver – Memleket 

onder--(2).jpeg