"Öncü Kadınlar" sergisi Şişli'de ziyarete açıldı

"Öncü Kadınlar" sergisi Şişli'de ziyarete açıldı

İSTANBUL (AA) - Şişli Belediyesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen, "Öncü Kadınlar" isimli resim sergisi sanatseverlerle...

İSTANBUL (AA) - Şişli Belediyesince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen, "Öncü Kadınlar" isimli resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'ndeki sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan küratör Ülkü Cılızoğlu, serginin 5 yıldır farklı mekanlarda açıldığını belirterek, "Bu yıl altıncı yılımıza girdik. 19. sergimizi açıyoruz. İlklere imza atmış kahraman kadınlarımızın bulunduğu bir sergi." dedi.

Cılızoğlu, 40 sanatçının, 66 eserinin sergide yer aldığını dile getirerek, "Bu sergi, kalıcı ve gezici bir müze olmak amacıyla kuruldu. Türkiye'nin birçok ilini gezdi. Samsun, İzmir, Eskişehir, Bursa, Balıkesir gibi birçok yerde açıldı. Farklı yerlerde açılmaya devam edecek. Türk kadınını ve kahraman kadınlarımızı tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu sergide benim de Kara Fatma, Semiha Berksoy, Kılavuz Hatice'ye ilişkin yaptığım portrelerim var. Her yıl portrelere yenileri ekleniyor. Daha çok çizilecek kadınımız var. Onları da çizmeye çalışıyoruz. Emek veren, ilklere imza atan kadınımız çok." ifadelerini kullandı.

Sergide, Türkan Saylan ve Nene Hatun eserleri bulunan Harika Ören de serginin amacının Cumhuriyetin öncü kadınlarını hatırlatmak, tanıtmak ve anmak olduğunu söyledi.

Ören, eserlerin satışa yönelik olmadığına dikkati çekerek, "Tamamıyla bir prestij sergisi. Serginin açılışını genellikle önemli günlerle denk getirmeye çalışıyoruz. Onların anılarına bir saygı aynı zamanda bu sergi." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye güzeli Feriha Tevfik" isimli çalışmasıyla sergide yer alan Necla Sayacı ise sergiye sonradan dahil olduğunu aktararak, "Çok dikkatimi çekmişti. Ben Feriha Tevfik'i portre olarak çalıştım. Çünkü yüzünün masumiyetini, güzelliğini ortaya çıkarmak istedim. Sadece bulabildiğim fotoğraflarından bir fotoğrafı çalıştım." dedi.

Sergi, 2 Kasım'a kadar ziyaret edebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :