Önce güvenlik

Önce güvenlik

Kıvılcım Kız Öğrenci Yurdu Kurumu Müdürü Döndü Helvacı, “Kurum olarak en hassas davrandığımız nokta güvenliktir” dedi.

Konya’daki yurtlar içinde kurulduğu tarihten kısa süre içinde ‘En’lere girmeyi başaran Kıvılcım Kız Öğrenci Yurdu 4. yaşına girdi. Başarıları ve yurt yönetimindeki istikrarlı kadroyu anlatan Kurum Müdürü Döndü Helvacı, ‘En hassas davrandığımız nokta güvenliktir” dedi. 2012 yılında kurulan Kıvılcım kız yurdu, 4 yılda 3 ödül alarak Konya’da ‘en’lere girmeyi başardı.

‘GÜVENLİKTE EN ÜST SEVİYEDEYİZ’

Yurtta kalan kız öğrencilerin kendilerini evinde hissettikleri gibi davrandığını dile getiren Helvacı, “Öğrencilerin ve velilerin en temel beklentisi, güvenliktir” dedi. Helvacı, “Bizler 4 yıldır hizmet hayatımızda bunu en iyi şekilde sağlamaya çalıştık. Sektöre yeni girmiş bir firma olarak güvenliği sağlamada en üst seviyelere geldik. Biz bunu tüm açık yüreklilikle söylüyoruz ve verdiğimiz sözlerin hepsini tutuyoruz. Buda insanlara karşı en iyi şekilde güvenirliğimizi ispatladı” şeklinde konuştu. Helvacı şöyle devam etti:  “Servislerin Selçuk Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi Kampuslerine günde 40 sefer yaptığının altını çizerken, diğer hizmetlerin otel konseptinde olduğunu anlattı.  Bunlardan başka öğrencilerimiz haftanın 6 günü açık büfe kahvaltı yapabiliyorlar. Odalarda herkesin ayrı çalışma masaları, dolapları var. Yurt binamızın içinde sinema salonu, oyun salonu ve spor solanları var. 100 mega bitlik sınırsız ve hızlı bir internet servisimiz var. Bunların hepsi ücretsiz ve yapmak istedikleri her şey bulunuyor.”

‘ERKEK YURDUNA İHTİYAÇ VAR’

Önümüzdeki yıllarda Bosna Hersek Mahallesinde erkek yurdu çalışmalarına başlandığının altınını çizen Helvacı, “Konya’nın erkek yurduna ihtiyacı var” dedi. Helvacı, yurt kalitesini yükselterek ilerlemeye devam ettiklerini söyleyerek, “Kıvılcım Kız Yurdu olarak başladığımız bu yolda aynı kalitede, başka şubeler de açmak istiyoruz. Konya’da yaptığımız değerlendirmeler ve analizler doğrultusunda erkek öğrenci yurtlarında bir eksiklik olduğu ortaya çıktı. Önümüzdeki yıllarda Bosna Hersek Mahallesinde bir erkek öğrenci yurdu açmayı planlıyoruz. Kız yurdundan daha çok erkek yurduna ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bunun için çalışmalar başlattık ve gerekli analizler yapıldıktan sonra tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde bir erkek öğrenci yurdu gerekli diye düşünüyoruz” diye konuştu. 

‘KURALLARLA BİRLİKTE SAYGI VAR’

 “Ders çalışan ve kitap okuyan öğrencilerin buna engel olacak her türlü ortamı engellediklerini dile getirirken anlaşmalarımızda, sessiz olunması ve saygı gösterilmesi içeren maddeler koyuyoruz” diyen Kurum Müdürü Helvacı şöyle konuştu: “Tüm öğrencilerin odalarında ders çalışma masaları bulunuyor. Bunun dışında 3 tane Etüt salonu bulunuyor. Çizim ve iç mimarlık bölümü öğrencileri için ayrı etüt odaları bulunuyor. Bir başka imkân ise, yurt içinde uyulması gereken kurallardır. Burada kalan öğrencilerin ders çalışmasına engel olacak hiçbir ses veya gürültü imkânı olmayan kurallara uyulmasıdır. Biz bu ders çalışma imkânının ne derece önemli olduğunu biliyoruz ve bu konuda çok duyarlı davranıyoruz. Çünkü öğrenciler buraya eğitim için üniversitelere geliyorlar, bizlerde bunu en iyi şekilde sağlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Buradaki öğrenciler birbirine saygı çerçevesi içerisinde ders çalışma imkânı veriyor.”  Kıvılcım Yurtları, kurulduğu 2012 yılının hemen ardından 2013 Vizyon Ödülleri’nde Yılın En İyi Öğrenci Yurdu, olarak ilk başarısını gösterdi. 2014 ve 2015 yılında Mevlana Hoşgörü ve Barış Ödülleri’nde yılın en iyi öğrenci yurduna layık görüldü. Servet R. Çolak - Memleket