Önce-Eğitim-Der’den eğitime katkı hamlesi

Önce-Eğitim-Der’den eğitime katkı hamlesi

Önce-Eğitim-Der ve Çekirdek Zeka Eğitim Materyalleri işbirliğiyle düzenlenen Bilişsel Oyunlar Semineri ve Atölyesi, Grand Otel’de gerçekleştirild

 

 

Önce-Eğitim-Der ve Çekirdek Zeka Eğitim Materyalleri işbirliğiyle düzenlenen Bilişsel Oyunlar Semineri ve Atölyesi, Grand Otel’de gerçekleştirildi. Konya genelindeki okul öncesi ve çocuk kulübü eğiticilerine yönelik düzenlenen programa, farklı branşlardan öğretmenlerin yanı sıra velilerin de ilgisi yoğundu. Programın açılış konuşmasını Önce-Eğitim-Der Başkanı Özcan Dalgıç yaptı. Dalgıç, konuşmasında, eğitimin birçok alanında olduğu gibi okul öncesinde de gelişmeler olduğunu ve farkındalıkların arttığını, temel müfredat haricinde kurumlarda bilişsel oyunlar, stem eğitimleri, dikkat ve hafıza gelişimleri, robotik kodlama gibi birçok eğitim verilmeye başlandığını ifade ederek, bilişsel oyunların bu eğitimlerin içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirtti.

SERT: BİN OKULDA PROJE DEVAM EDİYOR

Çekirdek Zeka Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sert de konuşmasında, eğitime katkı sağlamaya devam edeceklerini, Konya geneli bin okulda akıl ve zeka oyunları sınıfı projesini hızla devam ettirdiklerini belirtti. Sert, ayrıca başkanlığını yaptığı Sokak Oyunları Federasyonu olarak farklı etkinliklerle eğitime katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

TÜRKOĞLU BİLGİ VERDİ

Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Öğretim Üyesi, Bengü Türkoğlu ise bilişsel oyunların önemini, çocuklara sağladığı kazanımları ve bilişsel oyunları oynatırken dikkat edilmesi gereken hususları dile getirdi. Türkoğlu, ayrıca seminere katılan eğitimcilere çeşitli uygulamalar yaptırarak son derece verimli bir eğitim ortamı oluşmasını sağladı.

KABAN’DAN TEŞEKKÜR 

Programa katılan Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, konuşmasında bu soğuk havaya ve uzak mesafeye rağmen seminere katılan katılımcıları eğitim adına yaptıkları fedakârlık nedeniyle tebrik ettiğini ifade etti. Kaban, ayrıca başarılı sunumu nedeniyle, Bengü Türkoğlu’nu tebrik ederek hediyelerini takdim etti.   Okul öncesi öğretmenlerinin yanı sıra birçok branş öğretmeninin de katıldığı programın ikinci etabında, kurulan istasyonlarda Çekirdek Zeka’nın ürettiği 21 farklı oyun uygulamalı olarak anlatıldı. Programın sonunda öğretmenlere sertifikaları verildi.

once-egitim-der’den-(2).jpeg

once-egitim-der’den-(7).jpeg