Omzu kırılan şampiyon minderi terk etmedi

Omzu kırılan şampiyon minderi terk etmedi

Dünya Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) Görme Engelliler Judo Dünya Kupası'nda şampiyon olan Yunus Emre Uludağ, Türkiye Judo Şampiyonası'ndaki müsabakada omzunun kırılmasına rağmen maçı bırakmadı ve rakibini eleyerek finale yükseld

 

Ankara'da düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası'na katılan ve yarı final maçında rakibiyle girdiği mücadele sonucu yere düşen Uludağ, omzunda bir acı hissetti.

Maçı bırakmayı düşünen Uludağ, antrenörü Demet Yavuz Orhan'ın telkini üzerine ayağa kalkarak maça devam etti. Rakibini yenen milli sporcu, finale yükselmesine rağmen ağrısının artması üzerine maça çıkmadı. 2 ay sonra antrenmanlara başlayacak olan milli sporcu, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedefinden vazgeçmedi.

"Dünya şampiyonu asla pes etmez"

Uludağ, yaptığı açıklamada, Ankara'da düzenlenen Türkiye Judo Şampiyonası'na katıldığını ve yarı final maçına gelene kadar çok iyi bir performans sergilediğini söyledi. Yarı final maçında rakibiyle girdiği mücadele sonucunda yerde kaldığını, rakibinin de üstüne düştüğünü belirten Uludağ, şöyle devam etti: "Rakibimin dirseği omzuma geldi. Bir acı hissettim. Omzumdaki ağrı nedeniyle maçı bırakmayı düşünürken, hocamla göz göze geldim ve bana 'dünya şampiyonu asla pes etmez' dedi. Bunun üzerine ayağa kalkarak mücadeleye devam ettim. Rakibimi eleyerek, finale yükseldim. Ancak ağrımın fazlalaşması nedeniyle final müsabakasına çıkamadım." Uludağ, omzunun kırılmasına çok üzüldüğünü ancak 2015 Avrupa Şampiyonası'na gerektiği gibi hazırlanacağını vurgulayarak, "2015 Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefimden asla vazgeçmedim. Sakatlığım iki aya kadar düzelecek. Toparlanıp, tekrar hazırlıklara başlayacağım. Hedefim tabii ki altın madalyayla dönmek" diye konuştu.

"Hedeflerimizden vazgeçmedik"

Konya Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Demet Yavuz Orhan da milli sporcunun sakatlanmasının ardından omzundan operasyon geçirdiğini ifade etti.  Uludağ'ın iki ay sonra antrenmanlara başlayabileceğini belirten Orhan, "Hedeflerimizden vazgeçmedik. Bundan sonra daha çok çalışacağız. Yunus Emre, zaten çalıştıktan sonra eski haline gelecektir. Rahat bir şekilde 2015 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağız. İnşallah oradan da derece ile döneceğiz" dedi.