OMV'den Nabucco davası haberlerine yalanlama

OMV'den Nabucco davası haberlerine yalanlama

Merkezi Avusturya'da bulunan OMV Aktiengesellschaft Şirketi:

Nabucco doğalgaz boru hattının iptalinde etkisi olduğu iddiasıyla OMV şirketince Başbakan Ahmet Davutoğlu'na dava açıldığı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. 

Merkezi Avusturya'da bulunan OMV Aktiengesellschaft şirketince, Dünya Bankasına bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezinde (ICSID), Nabucco doğalgaz boru hattının iptalinde etkisi olduğu iddiasıyla Başbakan Davutoğlu'na karşı dava açıldığı haberleri üzerine açıklama yapıldı.

OMV'nin bu dava ile bir ilgisi bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Nabucco şirketinin payı, tasfiye halindeki bir şirket tarafından temsil edilmektedir. Genel hatlarıyla bir taraf olarak bile ilgimiz olmayan bu davada, devam eden süreçlerle ilgili olarak yorumda bulunmayız. Fakat, bu davada raporun sonuç kısmının tamamıyla yanlış olduğunu ifade etme yükümlülüğünü hissettik. Dava konusu, Türkiye ile satış vergisi konusunu netleştirmekle ilgilidir ve rutin bir vergi sorunudur. Başbakan'a karşı herhangi bir dava açılmamıştır."

Basında çıkan haberlerde, iptal edilen Nabucco doğalgaz boru hattı projesindeki zararlardan dolayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na karşı OMV tarafından dava açıldığı iddia edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı