'Ölümü hak edecek bir faaliyette bulunmadık, ölürsek de hak yolunda ölelim'

'Ölümü hak edecek bir faaliyette bulunmadık, ölürsek de hak yolunda ölelim'

'Ölümü hak edecek bir faaliyette bulunmadık, ölürsek de hak yolunda ölelim'

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Partili Yunus Koca için Kayapınar ilçesinde taziye kuruldu.Taziyeleri kabul eden baba Abdulkadir Koca; 'Ölüm neticesinde yapılan bir hareket yapmadık, ölümü hak edecek bir faaliyette bulunmadık ve görüşümüzde bu değildi, ölürsek de hak yolunda ölelim' dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, milletvekilleri ve Genel Merkez Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu bir grup AK partili başbakanlığa ait uçakla Diyarbakır'a geldi.

Partililer, AK Parti İl Teşkilatı binasında yaklaşık 1,5 saat basına kapalı toplantı yapılmasının ardından Yunus Koca için Bedüizzaman Camii'nde kurulan taziyeye katıldılar.

Taziye evinde Aileye Başsağlığı dileğinde bulunan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Baba Abdulkadir Koca ile burada bir süre görüştü.

Görüşme sırasında konuşan Yunus Koca’nın Babası Adulkadir Koca, “Bizim şuana kadar bu memleketin geleceği için her zaman iyi şeyler söyledik, hiçbir zaman şiddet, terör ve ölüme karşı durduk bunlardan uzak durmaya ve insanı görevimiz neyse sonuna kadar kullanmaya çalıştık. Bize sıkılan kurşun ile polise ve güvenlik birimlerimize sıkılan kurşun aynı kurşundur. Çünkü biz terörün yanında durmadık terörün yanlış olduğunu söyledik ve ölüm neticesinde yapılan bir hareket yapmadık, ölümü hakedecek bir faaliyette bulunmadık ve görüşümüzde bu değildi, ölürsek de hak yolunda ölelim” dedi.

Baba Abdulkadir Koca’nın konuşması sırasından Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’da yapılanların yanlış olduğunu belirterek bu menfur saldırıyı kim yada kimler yapmışsa yakalanarak adalet karşısında mutlaka hesap verecektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından okunanlar dualar sonrası Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet taziye evinden ayrıldı.