Olumsuz hava şartları balık fiyatlarını etkiledi

Olumsuz hava şartları balık fiyatlarını etkiledi

Batı Karadeniz'de görülen lodos nedeniyle balıkçıların denize açılamaması, tezgahlardaki balık fiyatlarını arttırdı- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş:- "Sezon başından beri avcılığımız çok iyiydi. Hava şartları sezon başından beri ilk defa

DÜZCE (AA) – Batı Karadeniz'deki olumsuz hava şartları, balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Akçakoca ilçesinde etkili olan fırtına ve soğuk hava nedeniyle balıkçılar denize açılamadı. Balıkçı tezgahlarında fiyatlar yükselirken stoklardan satış yapılmaya başlandı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadıklarını ve tezgahlarda balık fiyatlarında yükseliş olduğunu söyledi.

Balıkçıların olumsuz hava şartlarından etkilendiğini belirten Karakaş, şöyle konuştu:

"Sezon başından beri avcılığımız çok iyiydi. Hava şartları sezon başından beri ilk defa böyle oldu, biz de bundan etkilendik. Balıkta şimdilik süreklilik yok. Süreklilik olmayınca günün geliri elde edilemiyor. İster istemez bizler de aynı balık stokları gibi cebimizden yiyoruz. Mezgit, barbun, levrek, kalkan ve kırlangıç da tezgahlarda yerini almaya başladı. Tabii fiyatlar biraz yüksek. Hava şartları düzeldiğinde fiyatlar düşecektir."

Karakaş, balıkçıların limandan Karadeniz'e açılamadıklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Bu şartlarda denize açılırsak ağlarımız yıpranabilir. Kaptanlarımız da Karadeniz'in hırçınlığını bilerek denize çıkmıyor. Hava bir süre böyle devam edecek. Barınağımızda 15 kamyon 2 otobüste tayfalarımız barınıyor. Mevcut hava şartları böyle devam ettiği sürece limanda kalmaya devam edecekler."

Tezgahlarda palamutun tanesi 15, hamsinin kilogramı 15, çinekopun kilogramı 20, barbunun kilogramı ise 25 liradan satılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :