Ölümlü trafik kazasına karışan sürücü hakim karşısında

Ölümlü trafik kazasına karışan sürücü hakim karşısında

Adana'da hastalanan çocuğunu hastaneye götürürken çarptığı kadının ölümüne, torununun yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen sürücünün 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da hastalanan çocuğunu hastaneye götürürken çarptığı kadının ölümüne, torununun yaralanmasına neden olduğu ileri sürülen sürücü hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sürücü Ömer B, müştekiler ile sanığın avukatı katıldı.

Sanık Ömer B. savunmasında, kaza günü kız kardeşine kalmaya gittiklerini, yemekte az miktarda alkol aldığını söyledi.

Bu sırada ateşlenen çocuğunu hastaneye götürmek için arabayla yola çıktıklarını ileri süren Ömer B, "Arabada eşim ve 2 çocuğum vardı. Üst geçidin altında aniden önüme çıkan bir kadın ve çocuğa çarptım. Arabadan inip ilk müdahaleyi ben yapıp, ambulans çağırdım. Hızım 50 kilometreydi. Olaydan dolayı çok üzgünüm, maddi ve manevi karşı tarafın zararını gidermeye çalıştım. Tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı.

Savcı mütalaasında, kaza yerinde keşif yapılmasını ve sanık sürücünün tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Seyhan İlçesi Ziyapaşa Mahallesi Kasım Gülek Caddesi'nde 7 Ekim 2017'de alkollü olduğu ileri sürülen Ömer B'nin kullandığı 01 BS 450 plakalı otomobil Hacer Sürer (51) ile torunu Halil Karabacak'a (6) çarpmış. Kazada Sürer hayatını kaybetmiş, torunu yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :