Olmaz deme!

Olmaz deme!

Torku Konyaspor, Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında bu akşam deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak. İlk maçta evinde 3-0 yenilen ekibimiz, sahaya tarih yazabilmek için çıkacak

Çocuklarına, torunlarına anlatacak bir hikâyenin olmasını istiyorsan çık ve top oyna!

 Ziraat Türkiye Kupası’nda gruptan çıktıktan sonra Antalyaspor ve Beşiktaş’ı eleyerek yarı finale kadar yükselen temsilcimiz Torku Konyaspor, Fenerbahçe ile eşleşmişti. İlk maçı evinde oynayan ve İstanbul ekibine 3-0’lık skorla yenilen Kartallar, elden kaçmak üzere olan turu geri getirebilmek için bu akşam ter dökecek. Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda saat 19.15’te başlayacak rövanş maçını İzmir Bölgesinden Halil Umut Meler yönetecekken, karşılaşma ATV’den canlı yayınlanacak. Hazırlıklarını dün yaptığı taktik antrenmanla tamamlayan Aykut Kocaman ve talebeleri, hava yoluyla İstanbul’a giderek maç kampına girdi.

KOCAMAN REHABİLİTE
Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, zorlu maç öncesi talebelerini maça konsantre edebilmek için yoğun mesai harcıyor. İlk maçı 3-0’lık yenilgiyle noktalamanın hüsranını halen yaşayan Kartallar, adaptasyon sorunu yaşıyor. Teknik kurmaylarıyla birlikte futbolcularıyla bir toplantı yapan tecrübeli teknik adam, ‘Futbolda yenmek de var yenilmek de. Biz buraya kadar hiç yenilmeden geldik. Ta ki ilk Fenerbahçe maçına kadar… Açıkçası beklemiyorduk böyle bir yenilgiyi. Bu saatten sonra dövünmenin bir anlamı yok. Çıkın ve oynayın. Kaybedecek bir şeyimiz yok ama kazanacak çok şeyimiz var’ dediği sızan bilgiler arasında.

ÖNCE YEMEDEN 3 GOL LAZIM
Temsilcimizin finale yükselebilmesi için bir mucize imza atması gerekiyor. Evinde 3-0 yenildiği Fenerbahçe’ye deplasmanda önce gol yemeden 3 gol atması daha sonra tur atlayabilmesi için goller gerekecek. Aykut Kocaman ve talebeleri, ilk etapta gol yemeden 3 gol atıp maçı uzatmaya taşımak isteyecek. Gündeme damga vurmak isteyen ve ülkeye gücünü göstermek isteyen yeşil-beyazlılar, milyonların gözü önünde tur atlamak için birbirlerine savaşma sözü verdi. Kompakt futbolun gereğini sahaya yansıtmak için hocalarından direktif alan yeşil-beyazlılar, sahada birlikte hareket etmek için yemin etti.

FENER'LE 32.RANDEVU
Fenerbahçe ile Torku Konyaspor, bugün 32. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ile toplam 31 maçta karşılaşan Konyaspor, sadece 3 kez galip gelebildi. Yeşil-Beyazlılar, rakibine karşı ilk galibiyetini 2004-2005 sezonunda aldı. Kartallar, son hafta mücadelesinde rakibine sahasında Fenerbahçe'yi 4-2 yenmeyi başardı. 2013-2014 sezonunda da Torku Konyaspor, sahasında 2-0 geriye düştüğü maçta rakibini 3-2 yenerek lige 3 puanla başlamıştı. Geçtiğimiz 20 Nisan’da oynanan Süper Lig maçını 2-1 kazanan ekibimiz, önceki hafta ise Türkiye Kupası’na dahil olan maçta rakibine 3-0’lık skorla boyun eğmişti.

PEREİRA, YEDEKLERİ ÇIKARACAK
Yarı final rövanş maçında, Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Lazar Markovic forma giyemeyecek. Teknik direktör Vitor Pereira'nın bu karşılaşmada ligde az forma şansı bulan oyuncularını oynatması bekleniyor. Sarı-lacivertli takım, Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını Van Persie, Nani ve Volkan Demirel'in yanı sıra Hasan Ali, Alves, Gökhan ve Josef'’ten yoksun yaptı. Bu oyuncuların 3-0 kazanılan ilk maçta olduğu gibi yine dinlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca Portekizli teknik adamın, Volkan Şen’i de maça yedek başlatması bekleniyor.