Ölen köpeği hastaneye götürmeyen 112 ekibinin darbedilmesi

Ölen köpeği hastaneye götürmeyen 112 ekibinin darbedilmesi

Adana'nın Kozan ilçesinde bir grup sağlık çalışanı, dün, ölen köpeği hastaneye götürmedikleri gerekçesiyle 112 ekibinin darbedilmesine tepki gösterdi- Sağlık-Sen Adana İl Başkan Yardımcısı Sakarya: - "Şüphelilere gereken cezanın en üst dereceden verilmesi

ADANA (AA) - Adana'nın Kozan ilçesinde bir grup sağlık çalışanı, "hasta ihbarı"na giden 112 acil servis ekibinin, ölen köpeklerinin ambulansla hastaneye götürülmesini isteyen kişilerce darbedilmesine tepki gösterdi.

Kozan Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları, darbedilen 112 acil servis görevlileri Baran Kaya ve Ümit Koç’un yanında olduklarını belirtti.

Kaya ve Koç'un da bulunduğu protestoda, Sağlık-Sen Adana İl Başkan Yardımcısı Bahri Sakarya, grup adına basın açıklaması yaptı.

Sağlık görevlilerinin fedakarca çalıştıklarını vurgulayan Sakarya, şunları kaydetti:

"Böyle kendini bilmezlerin yaptığı şiddet olayları sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu düşürmektedir. Geçtiğimiz günlerde şehit babasını karların içinde omuzunda taşıyan acil sağlık çalışanımızın hassasiyeti ve Afrin’de vatan toprağı için savaşan Mehmetçik'imize hizmet eden sağlık ordumuzun hizmetlerinin hepimizi gururlandırdığı bugünlerde ilçemizde bu menfur olayın yaşanması hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle bu üzücü olayda şüpheli şahısları bularak yüce Türk adaletine teslim eden kolluk kuvvetlerine müteşekkiriz. Şüphelilere gereken cezanın en üst dereceden verilmesi hususunda adalet sistemimize güvenimiz tamdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olayla ilgili başlatılan adli süreci yakından takip edeceğiz. Artık sabrımız taşıyor."

- Olay

Kozan ilçesinde 112 Acil Servis ekibi, dün "hasta ihbarı" üzerine Mahmutlu Mahallesi Küçük Cami Sokak'ta belirtilen adrese gitmiş, ihbarda bulunan kişiler köpeklerinin öldüğünü söyleyerek, hastaneye götürülmesini istemişti.

Sağlık ekibinin ölen köpeği hastaneye götüremeyeceklerini söylemesi üzerine şüpheliler, sopa ve bıçakla saldırdıkları ambulanstaki görevliler Ümit Koçak (52) ve Baran Kaya'yı (26) darbederek kaçmıştı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilmiş, yaralı sağlık görevlileri başka bir ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüpheli yakalanarak tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :