"Okutmaya Var mısın" gecesi

"Okutmaya Var mısın" gecesi

ANKARA (AA) - Ankara'da, ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı için "Okutmaya Var mısın" gecesi düzenlendi.Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir otelde...

ANKARA (AA) - Ankara'da, ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı için "Okutmaya Var mısın" gecesi düzenlendi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir otelde gerçekleşen etkinlikte, maddi imkanları kısıtlı olduğu için okuyamayan çocuklara yardım etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Derneklere göreve geldiği günden beri önem verdiğini aktaran Yaşar, "Bu tür dernekler gelenekleri ve görenekleri yaşatmada önemli rol oynuyor. Aynı memleketli insanları iyi günde, kötü günde bir araya getiriyor. Hem doğduğu toprakların sorunlarıyla uğraşıyor, hem de doyduğu topraklara sahip çıkıyor. Maddi olanaksızlıklar yüzünden okuyamayan çocuklarımıza burs veriyor. Bundan daha güzel bir dayanışma olabilir mi" diye konuştu.

Divriği Kültür Vakfı başkanı Muharrem Köse de, "Hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Geleceğimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, kızlarımız için güçlümüzden güçsüzümüze kadar, hepimizin el ele verme zamanıdır. Yüzlerce, belki de binlerce öğrencimizin eğitim desteğine ihtiyacı olduğu bilinciyle, onlara 'can suyu' olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gecede, elde edilen gelirin tamamı öğrencilere burs olarak dağıtılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :