Okuma yazma kursuna torun ve çocuklarıyla gidiyorlar

Okuma yazma kursuna torun ve çocuklarıyla gidiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Ankara'nın Çubuk ilçesinde ilerleyen yaşlarına rağmen eline kalemini defterini alıp, heyecanla torunları ve çocuklarıyla okulun yolunu tutan kadınlar, az

ANKARA (AA) - HÜSEYİN YİĞİNER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Ankara'nın Çubuk ilçesinde açılan kursa kadınlardan kimi torunu kimisi de çocuğuyla katılarak okuma yazma öğreniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin başlattığı "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında açılan ve okuma yazma öğrenmek isteyen her yaştan vatandaşın katıldığı kurslarda eğitimler devam ediyor. İlerleyen yaşına rağmen eline kalemini defterini alıp, heyecanla okulun yolunu tutan kadınlar, azimleriyle de "okumanın yaşı yok" dedirtiyor.

Kursiyerlerden 60 yaşındaki Nurhan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok istediğini ama ne yaptıysa bir türlü ailesini ikna edip okula gidemediğini belirterek, kendisi okuyamadığından çocuklarını okutmak için her türlü fedakarlığı yaptığını söyledi.

Okumayı bilmemenin zorluğunu hayatı boyunca yaşadığını anlatan Bayraktar, "Ben okumayı çok istedim ama okuyamadım. Her okula yazıldığımda babam okula giderek kaydımı sildirdi. Dokuz kere gittim okula yazıldım, her defasında da sabah yazılıyordum babam öğleden sonra okula giderek kaydımı sildiriyordu. Kendim okuyamadım ama ahdettim çocuklarımı okuttum. Okuma bilmemenin zorluğu anlatılamaz, yaşamak gerekir. Gittiğin yerlerde hiçbir şeyi bilmiyorsun. Ne otobüse binebiliyorsun ne de hastanede kendi işini yapabiliyorsun. Sürekli başkalarına muhtaçsın." ifadesini kullandı.

Öğretmen oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Okuryazarlık Seferberliği" hakkında bilgi verdiğini ve okula gitmesini istediği için kursa yazıldığını dile getiren Bayraktar, "Allah razı olsun vesile olanlardan. Ayağımızın dibinde kurs açıldı biz de mahalleli olarak kursa katılıyoruz. Bundan güzel bir nimet olur mu? Torunum ile birlikte okula geliyoruz." diye konuştu.

- Çocuklarının ödevlerine yardımcı olabilmek için kursa katıldı

Babasının "Kız çocuğu okumaz" diyerek okula göndermediğini belirten 42 yaşındaki Sultan Yalçın da okuma yazma bilmediği için çocuklarına ödevlerinde yardımcı olamadığını ve bunun kendisini çok etkilediğini kaydetti.

Böyle bir kursun açıldığını televizyonda duyar duymaz okula giderek kaydını yaptırdığını anlatan Yalçın, "Okula gitmediğim için ilerleyen yaşımda hem ben hem de babam pişmanlık yaşadık. Çocuklarım okula gitmeye başlayınca bu eksikliği çok daha fazla yaşamaya başladım. Onlara ödevlerinde yardımcı olamıyorum, eğitimleriyle ilgilenemiyorum çünkü bilmiyorum." dedi.

Yalçın, küçük çocuğu ile okula geldiğini ve dersleri de birlikte yaptıklarını vurguladı.

- "Gençliğimde hiç okul yoktu"

Çocukluğunda okul olmadığı için eğitim göremediğini anlatan 72 yaşındaki Fatma Özdemir de "Benim gençliğimde hiç okul yoktu. Cumhurbaşkanımızın ve hanımı Emine Erdoğan'ın talimatını duyunca okumanın yaşı olmaz dedim ben de kursa katıldım. Allah'a çok şükür çok mutluyum. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız ve eşi Emine Erdoğan sayesinde buraya okumaya geldik." şeklinde konuştu.

Torunuyla okula gelmenin mutluluğunu yaşayan 65 yaşındaki Elif Horat, yoksulluktan dolayı okuyamadığını söyledi.

Gücü yettiği sürece okumaya ve öğrenmeye hazır olduğunu aktaran Horat, "Şimdi bir taraftan torunlara bakıyorum bir taraftan da en küçük torunla okula geliyorum. Çok şükürler olsun bugün okula gidiyoruz işte, inşallah okuma yazmayı öğreneceğim." dedi.

- "Kurslara severek ve isteyerek geliyorlar"

Okul müdürü Ali Bodur da okullarında kursa katılan kadınlara her türlü desteği verdiklerini vurguladı.

Kiminin çocuğuyla kiminin de torunuyla kursa katıldığını ve isteyenlere kreş hizmeti verdiklerini dile getiren Bodur, şunları kaydetti:

"Şu anda 18 kursiyerimiz var ama yeni kayıt yaptıracaklarla birlikte bu sayı 25 olacak. Hafta içi her gün kursa katılacak bayanlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Kurslara severek ve isteyerek geliyorlar. Biz de elimizden geleni yaparak yardımcı olmaya çalışıyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :