Okulların güvenliği için "Toplum Yararına Program"

Okulların güvenliği için "Toplum Yararına Program"

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği'ndeki değişiklikle, okullarda oluşabilecek güvenlik gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla "Toplum Yararına Program" düzenlenmesi imkanı getirildi

ANKARA (AA) - Okullarda oluşabilecek güvenlik gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla Toplum Yararına Program (TYP) düzenlenebilecek.

Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, okullarda oluşabilecek güvenlik gibi ihtiyaçları karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda TYP düzenlenmesi imkanı getirildi.

Böylece öğrencilerin güvenlik düzeyi daha yüksek ortamda eğitim almaları sağlanacak. Özel güvenlik alanında çalışmak isteyen işsizlerin çalışma disiplinine ve iş gücü piyasasına uyumları TYP'lerle sağlanarak, bu alandaki işsizlik azaltılacak.

Yapılan değişiklikle, TYP uygulamasının başarılı şekilde devamının sağlanması ve daha çok işsizin programlara katılması da amaçlanıyor.

- TYP nedir?

Aktif iş gücü hizmetleri kapsamındaki bir uygulama olan TYP, "işsizliğin yoğun yaşandığı dönemlerde veya yerlerde, toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarının sağlanması ve bunlara geçici gelir desteği sunma programı" olarak ifade ediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :