Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'da 504 bin 245 öğrenci karnelerini aldı

ERZURUM (AA) - Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'daki okullarda eğitim gören 504 bin 245 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Erzurum'da 157 bin öğrenci karnelerini alırken, aileler de çocuklarının heyecanını paylaştı.

Velilerden 2 çocuk annesi Sevda Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de heyecanlı olduğunu söyledi.

Mutlu günlerinde çocuklarının yanında olduğunu belirten Kul, "4. ve 1. sınıfa giden çocuklarım var. Karneleri güzel, onları ödüllendireceğiz." dedi.

Aliravi İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Arda İspirli ise aldığı iftihar belgesiyle, ailesinden bisiklet istedi. İspirli, yaz tatilinde hem ders çalışacağını hem de Kur'an kursuna gideceğini ifade etti.

- Erzincan

Erzincan'da 39 bin 464 öğrenci, karne heyecanı yaşadı.

Vali Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Melikşah İlkokulu ve Meysunana Anaokulu'ndaki törende, öğrencilere karnelerini dağıttı.

- Kars

Kars Valisi Rahmi Doğan, Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlkokulu'ndaki karne dağıtım törenine katıldı.

Kentte 68 bin öğrencinin karne aldığını bildiren Doğan, öğrencilerin tatili verimli geçirmesi temennisinde bulundu.

Doğan, "Öğrencilerimiz bugün itibarıyla yaz tatiline giriyor. Çocuklarımız dinlenecekler ki bir sonraki eğitim öğretim yılında daha dinç, dinamik gelebilsinler. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum." dedi.

- Iğdır, Ardahan, Ağrı ve Tunceli

Iğdır'da 51 bin 555, Ardahan'da ise 21 bin 862 öğrenci karne aldı. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman kentteki Hüsnü Özyeğin İlkokulu, Ardahan Valisi İbrahim Özefe ise Cemal Zekiye Vatan İlkokulu'nda öğrencilere karne dağıttı.

Ağrı'da 156 bin 257, Tunceli'de 10 bin 107 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elif Güntaş İlkokulu'nda sınıfları gezerek, öğrencilere karnelerini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :