Okullar kütüphanelerle buluştu

Okullar kütüphanelerle buluştu

Milli ve Manevi değerlerle bağlı nesiller yetiştirmek; kitap okuma oranını öğrencilerde ve toplumda yükseltmek amacıyla Eğitimevi Organizasyon tarafından yapılan “Nesiller Sizi Okuyor Projesi” Konya’da 3 okulda yapıldı.

Projenin amaçları arasında, tarihe iz bırakmış ve yaşam tarzıyla toplumda öne çıkan iş, sanat edebiyat, spor, eğitim ve sağlık alanlarında ülkemize katkılar sunmuş başarılı kişilerin sponsorluğunda her biri adına bir okulda koridor kitaplığı oluşturarak, gelecek nesillere umut ışığı olma yolunda, Adam olmuş çocuklar ile adam olacak nesilleri buluşturmak olarak geçiyor.

Konya’da 3 okulda uygulandı

OKULLAR KÜTÜPHANELERLE BULUŞTU

 “Nesiller Sizi Okuyor Projesi”  Cumhuriyetin 95. Yılına özel  95 koridor kitaplık kazandırmaya yönelik çalışmalarda ilk olarak; Meram Niyaz Usta ilkokulu, ikinci olarak Akşehir Tarık Buğra ilkokulu, üçüncü olarak da Çeltik 100.yıl ilkokuluna koridor kitaplığı kazandırıldı.  Koridor Kitaplıklarında  52 çeşitten oluşan ve 52 değeri anlatan “adam olmuş çocuklar” kitapları yer alıyor. Projeye sponsorluk sağlayan hayırseverin hayatı; hikâyeleştirilerek Türkçe/İngilizce olarak öğrencilere hediye ediliyor. Çocukların hem adam olmuş bir bireyi örnek alacak hem de Türkçe/İngilizce kitap okuyarak İngilizce kitap okuma becerilerini ilkokulda geliştiriliyor.  Proje hedefinde 490 koridor kitaplığı kurarak ; 5 yıl boyunca her yıl kitaplığın içinde yer alan kitaplar yeni 52 değerle  değiştirilecek, Konya genelinde tüm okullardaki öğrencilere 1 milyar sayfa kitap okutulacak. Ayrıca sponsorların hayatını kitaplaştırdığı özel basım kitapların önsözünü Konya Valisi  Cüneyit Orhan Toprak son sözlerini İl/ilçe Milli eğitim müdürlükleri, İlçe kaymakamlıkları, ticaret odası yetkilileri ve sponsorlar yazacaktır.

okullar-kutuphanelerle--(3).jpg

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek proje, ilk olarak Konya şehrinde start vererek ‘’Konya da kitaplıksız okul kalmasın’’ diyerek sponsor arayışlarına devam ediliyor.  Eğitimevi tarafından yapılan açıklamada, “2023 eğitim vizyonumuza destek olacak bir eğitim ve kültür projesini Konya’mıza kazandırmış olmaktan çok mutluyuz. Bize katkılarını sunmuş ve sunacak sponsor paydaşlarımıza  şimdiden teşekkür ediyoruz” denildi

okullar-kutuphanelerle--(4).jpg