OKULLAR İYİLİK İÇİN SEFERBER OLDU

OKULLAR İYİLİK İÇİN SEFERBER OLDU

Konya’da dört farklı lisenin öğrencileri Suriyeli kardeşleri için seferber oldu. Bir tır insani yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Konya İHH’ya teslim ettiler.

Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu Kız İHL, İMKB Zübeyde Hanım Mes. Ve Tek. AND. Lisesi, Karatay Kılıçarslan MES. VE TEK. AND. Lisesi ve Karatay İmkb Gazi Mustafa Kemal MES. VE TEK. A.L başlattıkları çalışma ile toplanan yardım malzemelerini düzenlenen törende Konya İHH’ya teslim etti.

Törende konuşan Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav bağış kampanyasını yürüten okullara ve Konya İHH İnsani Yardım Derneğine teşekkür etti. Büyükmanav “Peygamber efendimiz ‘Doğudaki bir müminin ayağına batan dikenin acısını batıdaki bir mümin hissetmedikçe tam iman etmiş olmaz’ buyuruyor. Halep bir zaman bizim vilayetimizdi. Şimdi değil. Ama sonuçta Halep’teki veya dünyanın herhangi bir bölgesindeki zulme uğrayan insanlar da, zulme uğrayan Müslümanlar da bizim sorumluluğumuz altında. Biz Müslümanız ve Müslüman olarak elimizden geldiğince Mazluma her türlü yardımı yapmakla mükellefiz.” dedi.

Bağışları Konya İHH adına teslim alan Veli Malkır “Okulların bu gayretinin bir örnek olmasını arzu ediyoruz. Bağışların yerine ulaşması için elimizden geleni yapacağız, yapıyoruz. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.