Okulda devamsızlığa turnikeli önlem

Okulda devamsızlığa turnikeli önlem

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin devamsızlığını engellemek amacıyla elektronik turnike yerleştirildi- Turnike, öğrencileri ders programına göre takip edip, okula gelmeyen öğrencilerin velile

ANKARA (AA) - Çubuk Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin girişine öğrenci ile öğretmeni ders programına göre takip eden ve ilgililere anında uyarı mesajı gönderebilen elektronik turnike konuldu.

Turnikelerin açılışı için düzenlenen törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Selahattin Kalaycı da katıldı.

Başkan Acehan yaptığı konuşmada, sistemin tüm okullara örnek olduğunu söyledi.

Sistemin öğrencileri olumsuzluklardan koruma noktasında etkili olacağını ifade eden Acehan, "Teknolojik bir sistemle öğrencilerin ve öğretmenlerin devamlılığını sağlamak, onları takip etmek, ailelerini bilgilendirmek son derece önemlidir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Sofoğlu, sistemin ders programına göre çalıştığını, giriş yapan öğrencinin dersi olduğu sürece çıkışına izin vermediğini söyledi.

- "Öğrenci, çıkış saati gelmediği zaman dışarıya çıkamıyor"

Sofoğlu, geçen yıl 265 öğrencinin sınıfta kalmasının bu tür önlem almalarına neden olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Turnike geçiş sistemi öğrencilerimizin okula güvenli bir şekilde giriş ve çıkışını sağlıyor. Öğrencimiz 08.00-08.30 arasında kartını turnikeye okutup okula girmek zorunda. Öğrencimiz giriş yapmadıysa öğrencinin velisine, 'Öğrenciniz okula giriş yapmamıştır' yazılı mesaj gidecektir. Bu sistem tamamen ders programına göre çalışıyor. Öğrenci, çıkış saati gelmediği zaman dışarıya çıkamıyor. Bu sayede devamsızlığın da önüne geçmiş olacağız."

Törenin ardından turnikeleri test eden Başkan Acehan ve beraberindekiler daha sonra okulu gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :