Okula silahlı saldırı tatbikatında Orta Doğu kıyafeti kullanılması tepki çekti

Okula silahlı saldırı tatbikatında Orta Doğu kıyafeti kullanılması tepki çekti

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bir okulda düzenlenen tatbikatta, saldırganı canlandıran kişinin başına Orta Doğu'da kullanılan "kefiye" takılması, "saldırganın Müslüman biri gibi gösterildiği" eleştirisine neden oldu- Okul yönetimi, tatbikatta "kefiye" ku

NEW YORK (AA) - ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bir okulda düzenlenen silahlı saldırı tatbikatında saldırganı canlandıran kişinin başına Orta Doğu'da kullanılan "kefiye" takılması, "saldırganın Müslüman biri gibi gösterilmesi" dolayısıyla tepki topladı.

Yerel medya kanalı KDKA’da yer alan habere göre, Penn Trafford Okul Bölgesi yönetimi, yerel polis ve danışmanlarla iş birliği halinde okul saldırılarına yönelik ocak ayında bir tatbikat gerçekleştirdi.

Kameralara alınan tatbikat, eğitim amaçlı kullanılmak üzere öğrenciler tarafından daha sonra video haline getirilerek Youtube ortamında paylaşıldı.

Tatbikat videosunda, aktif saldırgan rolü oynayan iki öğretmenden birinin başında daha çok Orta Doğu'da kullanılan "kefiye" bulunduğu görüldü. Saldırganın Müslüman kültürünü hatırlatacak şekilde "kefiye" takılarak gösterilmesi sosyal medyada yoğun tepki topladı.

Okul yönetimi, "ırkçılık" tepkileri üzerine söz konusu tatbikat videosuyla ilgili açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

Tatbikatta "kefiye" kullanılmasının kasıtlı olmadığını savunan okul yönetimi, açıklamasında, "Gayriresmi olarak yayımlanan video, toplumda tatbikat ile ilgili sorulara neden oldu. Penn Trafford’da yapılan aktif saldırgan tatbikatında, saldırganların herhangi bir kültürü veya dini temsil etmesi amaçlanmamıştır." ifadesine yer verildi.

Youtube kanalına yüklenen ilgili videonun da bir süre sonra kaldırıldığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :