Okul eğitimine müzelerin Entegrasyonu sağlanacak

Okul eğitimine müzelerin Entegrasyonu sağlanacak

Okul eğitimine müzelerin Entegrasyonu sağlanacak...

 

AB Erasmus+ 201 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklar Projesi kapsamında Türkiye, Yunanistan, İspanya, İtalya, Slovenya ve Polanya’nın ortaklar arasında yer aldığı ‘Integration of Museums into School’ (Okul Eğitimine Müzelerin Entegrasyonu Projesi)’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ile Yunanistan, İspanya, İtalya, Slovenya ve Polanya’dan proje ortakları katıldı.

 

9 adet Erasmus projesi bulunuyor.

 

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Erasmus+ projeleri kapsamında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Gürsoy, “2018 Ocak ayı itibariyle programları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü 9 adet Erasmus+ proje bulunuyor. Türkiye genelinde mukayese edildiğinde il milli eğitim müdürlükleri arasında ön sıralarda yer almaktayız. Projelerdeki amacımız daha fazla projeyi hayata geçirerek sadece eğitimdeki kalitemizi üst düzeye çıkarmak değil, hem öğrenci ve öğretmenlerimizin uluslararası hareketliliğine imkân sağlayarak onların vizyonunu zenginleştirmek hem de iyi uygulamaları ülkemize kazandırmak” dedi.

 ‘Okul Eğitimine Müzelerin Entegrasyonu’ isimli Erasmus+ projesinin 2018 yılı başvuru döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiğini hatırlatan Gürsoy, “Bugünkü toplantımızın amacı açılışı yapmak, ortaklarımızla tanışmak ve planlanan faaliyetleri gözden geçirmek. Proje koordinatörü olarak ülkemize davet ettiğimiz ülkeler Yunanistan, İspanya, İtalya, Polonya ve Slovenya’dan olmak üzere toplam 7 kurum proje ortağı olarak bulunuyoruz. 2 yıl devam edecek bu proje sürecinde projemizin faaliyetleri gerçekleştirilecek. Projemiz okul eğitimine müzelerin entegrasyonu programıdır. Okul eğitimine müzelerin entegrasyonu ile öğrencilerin müzeleri daha aktif kullanmaları ve bu konuda eğitimcilere uygulayabilecekleri bir eğitim programı oluşturulması amaçlanmakta. Burada kazandığımız dostlukları karşılamayı, ağırlamayı, uğurlamayı, misafirperverliği özellikle paydaşlarımıza da transfer etmek istiyoruz” diye konuştu. Ferit Hepokur-Memleket