Okul çevresindeki denetimlerde uyuşturucu ele geçirildi

Okul çevresindeki denetimlerde uyuşturucu ele geçirildi

Adana'da özel harekat polislerinin de destek verdiği denetimler sırasında satışa hazır esrar ele geçirilerek 3 kişi gözaltına aldı

ADANA (AA) - Adana'da okul çevrelerinde yapılan denetimler sırasında satışa hazır 3 paket esrar ele geçiren polis, 3 şüpheliyi gözaltına aldı, okulla ilişkisi bulunmayan 6 kişiye de para cezası uyguladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, öğrencilerin güvenle eğitimlerini sürdürmesi için asayiş, narkotik ve özel harekat polisleriyle kent merkezindeki okulların çevresinde denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, şüpheli gördükleri kişileri durdurup üst araması ve kimlik kontrolü yaptı.

Denetimler sırasında şüpheli üç kişinin oturduğu yerdeki bir ağacın kök kısmını inceleyen polis, çimin altına gizlenmiş satışa hazır üç paket esrar ele geçirdi.

Bunun üzerine şüpheliler gözaltına alındı.

Ayrıca denetimler sırasına okulla ilişkisi bulunmayan 6 kişiye toplam bin 554 lira, biri okul servis aracı olmak üzere iki araca 4 bin 252 lira para cezası uygulandı, 5 iş yeriyle ilgili de evrakların eksik olması nedeniyle tutanak tutuldu.

- Köpeğin alınmaması için direndi

Uygulama sırasında bir çocuğun yanındaki köpek de polislerin dikkatini çekti. Polislerin, ilgili yönetmelik gereği çıkartılması zorunlu kimliklendirme belgelerini sorması üzerine 14 yaşındaki M.C.S, bu belgenin yanında olmadığını söyledi.

Hayvanın belediye ekiplerine teslim edileceğinin belirtilmesi üzerine çocuk, köpeğin alınmaması için polislere direnip, "Köpek, halama ait. Gezintiye çıkarmak için kendisinden aldım. Belgelerini halamdan alabilirim" dedi.

Yapılan araştırmada, belgenin olmadığı anlaşılınca belediye ekiplerine teslim edilmek üzere köpeğe el konuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :